Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
25°C
12°C
Oceni objavo

Vrhnika je v 2. Slovenski košarkarski ligi

Ipros Vrhnika : AKK Branik – 73 : 64 (22 : 17, 18 : 12, 17 : 21, 16 : 14)

Dame in gospodje, Vrhnika ima drugoligaša! Polne tribune povratne polfinalne tekme so pričarale enkratno vzdušje, ki je bilo začinjeno z odlično košarkarsko predstavo. Relativno miren začetek, kjer so domači prevzeli rezultatsko pobudo, ni obetal tako dramatične končnice. Vodstvo Vrhničanov ob polčasu (40:29) se je zdelo dovolj visoko, da bi ga domači lahko zadržali do konca srečanja. Vendar se Mariborčani niso predali in z agresivno obrambo počasi topili prednost domačih. V zadnji četrtini je serija zgrešenih metov domače peterke goste pripeljala celo v vodstvo in vse je kazalo, da se bo razplet odvil na tretji polfinalni tekmi. A misel na ponovno gostovanje v štajerski prestolnici je domačim igralcem vlila novih moči. Z bolj preudarno in zavzeto igro v sami končnici so uspeli odigrati nekaj dobrih obramb in jih povezati z uspešno zaključenimi napadi. Zadnja ukradena žoga gostiteljev v izteku tekme je pognala celotno tribuno domačih navijačev na noge in gostje so morali športno priznati poraz. Slavje se je pričelo, saj je zmagoslavni ples domačih košarkarjev pomenil le eno, uvrstitev članske ekipe v težko pričakovano 2. SKL!

Čestitke igralcem in trenerju, vsem gledalcem pa velik priklon za enkratno vzdušje in vzpodbujanje domačih igralcev. Velika zahvala gre tudi sponzorjem in donatorjem (Ipros, Kemis, RcG Assist, Občina Vrhnika, Restavracija Flamingo, Karoserija Novak, NLB…) ter vsem, ki ste nas podpirali in verjeli v naš uspeh.

Prvenstvo sicer še ni končano. Z zmago so se Vrhničani uvrstili v finale 3. lige, kjer se bodo ponovno pomerili z dobro poznanimi nasprotniki iz Ilirske Bistrice. Tudi tu se bo zmagovalec odločal po dveh zmagah in verjamemo, da nas bodo navijači podprli tudi na zadnji tekmi sezone. Konec prvenstvenega dela pa pomeni šele začetek trdega dela klubske uprave, ki bo imela težko nalogo: organizacijsko, kadrovsko in finančno pripraviti klub za nastopanje v 2. SKL. A v prihodnost zremo z velikim upanjem na uspešno nadaljevanje, saj verjamemo, da bodo doseženi uspehi povezali vse tiste posameznike in podjetja, ki verjamejo v naš klub in v nas prepoznajo dobro delo in zgodbo o uspehu! Srečno vsem!

Andrej Smrekar, KK Ipros Vrhnika

 

Članska ekipa 2022/2023

 

Oglejte si tudi