Oceni objavo

Športne počitnice za Velkavrha

Ko ne hodi v šolo, se v celoti posveča dirkanju z avtomobili! Gre za dirkača, ki v svoji prvi sezoni dirkanja z avtomobili niza odlične rezultate in tako dokazuje, kako izredno talentiran dirkač je. Mitja Velkavrh je šolske klopi in zvezke zamenjal za dirkaški sedež in volan dirkalnega avtomobila.

Za komaj 15-letnega Vrhničana so se v juliju zvrstili kar štirje dirkaško naporni vikendi dirk. V Twingo pokalu kjer na vikend odpeljejo po dve dirki, je Mitja na Hrvaškem Grobniku v mednarodni konkurenci dosegel 6. mesto oziroma 5. med Slovenci in 3. med mladinci. Na drugi dirki je v zadnjem krogu v boju za višje mesto doživel nesrečo in v cilj prišel kot zadnji, a si tudi tako pridobil nekaj dragocenih izkušenj. V Češkem Mostu je ciljno črto prečkal kot 9. in 14. v mednarodni konkurenci, 6. in 8. med Slovenci in kot 3. med mladinci. Mladi Velkavrh trenutno pred zadnjo dirko zaseda 9. mesto v mednarodni konkurenci, 6. med slovenskimi prijavljenimi dirkači in drugo mesto med mladinci. Naj še omenimo, da je na vsaki dirki povprečno na štartu prijavljenih okoli 25 tekmovalcev, kar pomeni dobro konkurenco, kjer ne manjka tesnih bojev za vsak milimeter steze.

Med poletjem se je Velkavrh prvič preizkusil tudi na drugačni, bolj drseči makadamski podlagi, tokrat na dveh dirkah v avtokrosu. Na obeh je dosegel odlično tretje mesto v svoji diviziji in prvo oziroma drugo mesto med mladinci. Naslednji dirki v Twingo pokalu in tudi v avtokrosu potekata isti vikend, tako da končna odločitev, kam se bodo podali z ekipo, še ni sprejeta.

Kot je povedal Velkavrh, se iz tedna v teden privaja na novo podlago in spremenljive razmere, kar mu bo v nadaljevanju kariere lahko še kako koristilo. Velika zahvala za prvo sezono udejstvovanja v avtošportu velja idejnemu vodju in podporniku projekta Miranu Škrjancu in šoli »rallyshow«, kjer pridno in pozorno brusijo vrhniški dirkaški diamant.

 

Peter Kavčič, foto: arhiv Jazon

Oglejte si tudi