Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

NK Dren – Vrhnika: Priprave na novo spomladanski del sezone v polnem teku

V NK Dren Vrhnika, največjem športnem klubu v občini se kljub zimi mladi nogometaši pridno pripravljajo in urijo za nove športne izzive. Ugodne vremenske razmere v januarju in februarju so omogočale kakovostne treninge na prostem, kjer so ekipe lahko v polnosti izkoriščale prednosti, ki jih ponuja veliko igrišče z umetno travo.

S ciljem, da se z mladinsko in kadetsko selekcijo obdržijo v 2. Slovenski ligi so v klubu angažirali tudi novega trenerja za sledijo U19 z bogatimi športnimi in trenerskimi izkušnjami. Žiga Starič je v svetu nogometa priznano in uveljavljeno ime, svojo pot pa je kot devetletnik začel v ljubljanski Olimpiji kjer je nato igral v vseh starostnih skupinah, tudi za člansko ekipo. Igral je tudi za slovensko državno reprezentanco. Po karieri v slovenskih klubih, ga je pot vodila na tuje, natančneje v Avstrijo. S trenerskim poklicem se je srečal že v Avstriji, po vrnitvi v domovino pa je s trenerskim delom začel tudi v Sloveniji. Najprej kot trener mlajših selekcij pri NK Factor kasneje Interblock. Trener je bil bil tudi v ONŠ, NK Dobrova in ND Ilirija 1911. Trenutno poleg trenerskega dela deluje tudi kot vodja nogometne šole Cesar-Jokić. Treniral je vse starostne skupine od najmlajših pa vse do članske ekipe. Kot trener je aktiven že 14. Leto.

Medtem, ko starejši selekciji U17 in U19 ne tekmujeta v zimskih ligah ampak svojo tekmovalno ostrino brusijo na pripravljalnih prijateljskih tekmah, je z mlajšimi drugače. Selekcije mladih fantov do vključno mlajših dečkov U15 se udeležuje tekmovanj v zimskih ligah, kar jim služi kot odlična priprava na prihajajoče tekme v prvenstvenih ligah. Fantje si s tem pridobivajo pomembne izkušnje za nadaljnjo športno pot. Ker so cilji v selekciji U15, visoki in jasni že od začetka sezone je vse delo podrejeno uvrstitvi v 1. Slovensko državno ligo zahod. V športnem parku kljub zimi z deli na infrastrukturi v klubu ne mirujejo, saj se nadaljuje urejanje celovite podobe. Z izvedbo sprehajalne steze ob Ljubljanici bo omogočen tudi nemoten dostop gledalcem do igrišča z umetno travo tako da bodo starši in prijatelji nogometašev lahko le te spodbujali od blizu. Predsednik NK Dren – Vrhnika Andrej Šega ob tem še dodaja, da lanskoletna investicija v vadbeno površino na severni strani igrišča z umetno travo že kaže dobre rezultate in vliva optimizem, da bo ta uporabna že to pomlad.

Vse novice in rezultate vrhniških nogometašev lahko spremljate na spletni strani www.nkdren-vrhnika.si in na njihovih socialnih omrežjih facebok in instagram.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi