Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
14°C
10°C
Oceni objavo

Na mednarodnem turnirju v Makarski

Izjemen mednarodni dogodek, na katerem je sodelovalo sedemdeset najboljših rokometnih klubov iz vse Evrope, na katerem rokometašice Vrhnike preprosto niso smele manjkati.
Lanskoletna uvrstitev kadetinj na tretje mesto in letošnji dober začetek na mednarodnem turnirju na Slovaškem, sta bila pokazatelja, da naša dekleta sodijo v sam rokometni vrh in da se lahko tudi tokrat odkrito spogledujemo z enim od odličji. Prav nič nismo prepustili naključju, zato smo tokrat v ogenj poslali vse štiti generacije deklet, ki so 25.6. ob 5h zjutraj z avtobusom krenile proti Makarski. Štirideset deklet in mlad voznik avtobusa, ki je bil edini moški na naši odpravi, je bil dober razlog, da so že na samem začetku zgrešili izvoz za Makarsko in pot nekoliko podaljšali, a kljub temu srečno prispeli in se nastanili v apartmajih v neposredni bližini plaže in rokometnih igrišč.

Vsa zunanja igrišča so bila na umetni travi, kar je za naša dekleta mlajših letnikov predstavljalo še dodaten izziv, saj so se s tovrstno podlago spoprijele prvič in že na samem začetku so imele kar nekaj težav z privajanjem.  Kljub temu so se borile srčno in so vsakokrat iz sebe izstisnile zadnje atome moči, ki so dajali občutek borbenosti in pripadnosti svojemu klubu.  Naše najmlajše deklice letnika 2006/07 so na koncu osvojile deseto mesto, dekleta letnika 2004/05 so osvojile odlično osmo mesto, dekleta letnika 2002/2003 so bila že zelo blizu polfinala, a so na koncu osvojila še vedno več kot odlično peto mesto, svojo zgodbo pa so pisala dekleta letnika 2000/01.

Udarna pest Vrhničank je iz dneva v dan mlela nasprotnice in vonj borovega gozda, ki se je raztezal vse do peščenih plaž se je že pričel mešati z vonjem po zlatem odličju. Bili smo zelo suvereni vse do polfinalne tekme, ko smo naleteli na slovenske nasprotnice iz Zelene Doline Žalec. Že v državnem prvenstvu za nas predstavljajo trd oreh, zato smo se zavedali težke tekme in pomembnosti zmage, ki bi nas vodila v finale. V tekmi polni preobratov smo na koncu zasluženo slavili z rezultatom 19:18, kjer je bila junak srečanja naša vratarka Špela Remškar, z obranjeno sedemmetrovko v zadnjih sekundah.

Pred nami je bilo finale, ŠDRŠ Vrhnika proti izjemni ekipi Hypo Noe iz Avstrije. Vsi slovenski klubi so stopili skupaj in navijali za nas, zavihrale so slovenske zastave in v srcu Dalmacije je bilo čutiti delček Slovenije. Prav iz vseh grl je bilo slišati glasno navijanje : Vrhnika, Vrhnika……in ponos je bil nekaj ,kar se je prikradlo v prav vsa srca naših deklet. 

Sledil je neizprosen boj v katerem smo morali priznati premoč nasprotnicam. Avstrijke so bile tokrat pretrd oreh za naša dekleta, tako da so na koncu osvojile odlično drugo mesto. Kljub porazu, pa je naziv najboljše vratarke turnirja romal v naše roke. Špela Remškar vedno znova dokazuje, da je številka ena tako v državnem prvenstvu kot tudi na tujih turnirjih, zato verjamem, da se bo o tem dekletu še govorilo in pisalo.

Celoten turnir pa ni bil samo garanje in igranje tekem, tako ,da so si dekleta vzela tudi nekaj časa za zabavo in kopanje. Svoj petnajsti in šestnajsti rojstni dan sta praznovali Tinkara Zupan in Eva Baltič, katere so dekleta ptresenetila z rojstnodnevnim darilom in govorom naše najstarejše kapetanke Anje Jereb. Ker pa so naša dekleta ne samo dobra, ampak tudi lepa, smo se prijavili  na tekmovanje za Miss turnirja Makarska 2018, kjer je naša mlada igralka Vanja Furlan zasedla peto mesto.

Po zaključku turnirja 30.6. je v večernih urah sledila podelitev odličji in pokalov, nato pa odhod proti Sloveniji.

Za nami so nepozabni dogodki, nove izkušnje in nova prijateljstva, katera nekaterim otrokom žal ne bi mogli omogočiti, če nam na pomoč ne bi priskočili ljudje z velikim srcem. Zato bi se ob tej priložnosti zahvalil ga. direktorici CSD Vrhnika Andreji Rihter, ga. Simoni Lenassi CSD Vič Rudnik in Rotary clubu Ljubljana za izkazano pomoč. Hvala vam.

Ponovno smo dokazali, da tam kjer Ljubljanica prvič ugleda luč življenja in kjer se pije dobra črna kava iz Cankarjeve skodelice, se igra dekliški rokomet na najvišjem nivoju.  Če ga želiš zaigrati z nami nikar ne odlašaj, pridruži se nam in spoznaj svoje nove prijateljice , ki komaj čakajo da te spoznajo. Za vse informacije smo ti na voljo na : zrkvrhnika@gmail.com ali tel.: 051 796-999, Sendy.

 

Napisal :  Miha Bogataj, foto : ŠDRŠ Vrhnika

Oglejte si tudi