Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
11°C
SRE.
22°C
10°C
Oceni objavo

Odkriti pogovori: z upokojeno medicinsko sestro Zalo Kračun

Vsak drugi petek v mesecu v Cankarjevi knjižnici Vrhnika
Vsak drugi petek imamo novega gosta, ki se je pripravljen izpostaviti, odkrito govoriti in odgovarjat na vprašanja.

V petek 14.4.2023 je bila gostja Zala Kračun, upokojena medicinska sestra, ki je zadnjih 30 let delala v vojski, bila na dveh misijah, učila mlade in se vedno znova tudi sama izobraževala.

Ob živahnem pogovoru nas je nasmejala s svojimi zgodbicami ter hkrati odgovorila na vsa naša vprašanja. Ob sproščenem vzdušju in kavici je padla tudi ideja, da bi Zala lahko prikazala nekaj osnovnih prijemov, ki bi jih potrebovali ob nudenju prve pomoči. Zala se je strinjala. Zato že iščemo prostor in čas, da nam bo lahko prikazala nekaj osnovnih prijemov, da se ne ustrašimo, ko se zgodi nesreča. “Najprej je treba poskrbeti, da ustavimo kri. Če ne naredimo tega, nam ni potrebno narediti ničesar več”, nas je nasmejala, a hkrati tudi na hitro streznila. Hvala Zali Kračun za pogum (ki ga sicer sama jemlje kot samoumevnega) in čudovito vzdušje.

Naslednje srečanje bo drugi petek v mesecu maju tj. 12. maja 2023 ob 17h v Cankarjevi knjižici Vrhnika, kjer bo gostja Barbka Špruk. Barbka se je sama postavila na noge po dolgoletnem jemanju prihiatričnih zdravil. Ali se res da? Pa še kako! Vljudno vabljeni vsi, ki vas ta tematika zanima in povabite tiste, ki menite, da potrebujejo Odkrite pogovore.

Oglejte si tudi