Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Rožnati oktober: Bodi in ostani zdrava

»Bodi in ostani zdrava« je slogan letošnjega rožnatega oktobra, s katerim želijo organizatorji poudariti, da je mogoče za svoje zdravje veliko narediti že s svojimi preprostimi odločitvami za zdrav življenjski slog.

Letos je 25 let delovanja Europe Donne Slovenija, zato so bile članice združenja povabljene da v svojem kraju obeležijo rožnati oktober. Številni dogodki bodo po Sloveniji tako potekali od začetka septembra do konca oktobra. Prav tako bodo različna podjetja tudi letos podprla Združenje Europa Donna Slovenija z svojimi izdelki in storitvami.

Kot uvod v rožnati oktober so se članice Upravnega odbora odpravile na teren in obiskale 25 krajev po Sloveniji, ter pripravile srečanje z lokalno skupnostjo. Na stojnici so mimoidoče osveščale o pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja bolezni, predstavile so dejavnost združenja, delile promocijski material, pripravile zabavne in nagradne igre, ponudile kavo ter prikazale pravilen samopregled dojk na silikonskem modelu. Obiskale so kraje Murska Sobota, Ljutomer, Maribor, Slovenska Bistrica, Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Celje, Velenje, Trbovlje, Radeče, Postojna, Cerknica, Ilirska Bistrica, Izola, Sežana, Krško, Sevnica, Bohinj, Jesenice, Domžale, Vrhnika, Novo mesto, Kočevje, Tolmin in Nova Gorica.

Na Vrhniki so 5. oktobra s kvačkanimi deli okrasile nekaj dreves in urbane infrastrukture v parku pred ZIC-em. Ovijanje dreves v rožnato je potekalo v sodelovanju z neformalno skupino Kvakvačkaš ter VGC - Skupna točka Vrhnika. Na ta način želijo vzbuditi naključno mimoidočih, kajti rožnate pletenine so opremljene s kartončki z osnovnimi informacijami o raku dojk, pomenu samopregledovanja in podpornih programih (program Roza).  (GT, foto: GT)


Oglejte si tudi