Oceni objavo

Peticija za zaščito Sinje Gorice pred poplavami

Podpise zbiramo v ;
KS SINJA GORICA (med tednom po 18h), RED HOUSE PUB in AH SEVER.
Srčna in velika HVALA prav vsakemu, ki je s svojim podpisom že izkazal solidarnost!

Več o peticiji si lahko preberete na FB strani "Peticija za zaščito Sinje Gorice pred poplavami". Vabljeni k všečkanju in deljenju!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100092224430953

Vsebina peticije;Septembra 2022 so Sinjo Gorico v občini Vrhnika ponovno hudo prizadele poplave. Zalilo je več deset hiš in cest ter povzročilo ogromno škode. Ker so 'stoletne' poplave v Sinji Gorici zadnja leta reden pojav in poleg premoženja ogrožajo tudi naša življenja, se bojimo prihajajoče jeseni in ponovnih poplav.

Direkcijo RS za vode zato pozivamo, da nemudoma, najkasneje pa še pred letošnjo jesenjo, od izliva v Ljubljanico gorvodno očisti strugo potokov Podlipščica in Lahovka ter z njima povezanih grabnov. Seveda si želimo tudi poglobitev, nasipov in ostalih protipoplavnih ukrepov, vendar naj bo čiščenje strug prva poteza pri reševanju te velike problematike. Struge že več desetletij niso bile očiščene, zato so te vode nepretočne in ob vsakih močnejših padavinah vedno bolj poplavljajo.
Skrajni čas je že, da se protipoplavna varnost Sinje Gorice izboljša. S peticijo želimo opozoriti na resnost situacije in od države zahtevamo pomoč.



Oglejte si tudi