Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
25°C
12°C
Oceni objavo

Zeliščno popoldne v Bistri

Bistra, 3. avgust – Pod zvezdastim šotorom na vrtu hotela Bistra je potekalo zeliščno popoldne, ki so ga s svojim znanjem, praktičnimi nasveti in tudi izdelki popestrile znane zeliščarice.

Margita Vehar je spregovorila o sladkem pelinu, ki je cenjen zaradi številnih zdravilnih lastnosti, predvsem vsebnosti učinkovine artemizinin, ki je med drugim uporabna za zdravljenje raka.
Ana Ličina je predstavila »uvod« v naravno parfumeristiko, ki se vrača k izvoru omamno dišečih vonjav – za razliko od sodobnih umetno sintetiziranih vonjev. Svoje besede je podkrepila še z nekaj testerji, ki so zaokrožili med zbranimi poslušalci.
Terezija Nikolčič je predstavila pred dnevi izzišlo knjigo »Zgodbe s tržnice«, v kateri je opisala več kot tridesetletne spomine ne samo na ljubljansko tržnico, ampak tudi na tržnice širom po Sloveniji. V drugem delu knjige dodaja šestdeset opisov in fotografij novih zdravilnih zelišč. V tretjem delu pa deli z bralcem svojo izkušnjo pridelave in predelave suhih ali svežih zelišč ter kratke osnove fitoterapije.
Sanja Majerle pa je demonstrirala obrazno masažo z eteričnim oljem, ki pripomore k izboljšanju zdravja in splošnega počutja. Eterično olje je zaokrožilo tudi med zbranimi, da so ji lahko tudi sami sledili z masažo obraza.

Zbrani so dobro izkoristili prisotnost gostij, saj so zastavili tudi mnogo vprašanj, še več teh pa je bilo po koncu uradnega dela v pogovoru ob njihovih stojnicah. Na dogodku je sodelovala tudi zeliščarica Meta Maček.

Dogodek, ki ga je organizirala Gostilna in hotel Bistra v soorganizaciji ZIC Vrhnika, ni zadnji te vrste. Za jesenko-zimski čas je napovedanih vsaj šest podobnih dogodkov. Več podrobnosti o načrtovanih predavanjih in delavnicah najdete na skrivnostna-bistra.si

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi