Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Vabilo na spominsko slovesnost ob "Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč"

Tretja nedelja v novembru je namenjena posebnemu  spominskemu obeležju z naslovom: »Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč«. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, prav tako njihovih družin,  prijateljev, sodelavcev in znancev.

 Zavod Varna pot, ki je koordinator aktivnosti v okviru tega svetovnega dneva v Sloveniji, bo letos ta dan obeležila že dvanajsto leto. V sklopu aktivnosti, ki potekajo v teh dneh, se tovrstnim spominskim slovesnostim vsa leta pridružuje tudi  Združenje šoferjev in avtomehanikov Vrhnika.

V spomin vsem, pod skupnim sloganom:  »ČE BI CESTE SPREGOVORILE«bomo člani ZŠAM Vrhnika v SOBOTO, 17. 11. 2018,  ob 18. uri,  pripravili spominsko slovesnost, ki bo potekala pri spomeniku Ivana Cankarja ob  Tržaški cesti na Vrhniki.

Izvedli bomo krajši nagovor s strani predsednika ZŠAM Vrhnika, Franja Čretnika, ki bo govoril o pomenu slovesnosti »Spomina na žrtve prometnih nesreč«.

Župan bo vabljen k nagovoru o vrhniški prometni strategiji in opravljenem dosedanjem delu na področju prometne varnosti. O prometni statistiki pa bo spregovoril predstavnik PP Vrhnika.

V spomin vsem žrtvam prometnih nesreč bomo ob zaključku uradnega dela  prižgali svečke.

Vabljeni tudi sorodniki žrtev, svetniki občine Vrhnika, SPVCP Vrhnika ter vsi občani.

 

Kontakt: 041 639 972, franjo.cretnik@gmail.com                                       Predsednik ZŠAM Vrhnika

                                                                                                                     Franjo Čretnik

 

Oglejte si tudi