Oceni objavo

46. evropsko srečanje mladih - Postani gostitelj tudi ti!

Konec letošnjega leta, med 28. 12. in 1. 1. se bo več tisoč mladih iz različnih držav in krščanskih denominacij zbralo v Ljubljani z okolico z namenom:

  • da bi jih domačini sprejeli,
  • da bi spoznali drugo kulturo in drug način življenja,
  • da bi srečali mlade z različnih delov Evrope in onkraj nje,
  • da bi preko molitve, tišine, pesmi, premišljevanja in deljenja zgodb iskali smisel življenja,
  • da bi skupaj vstopili v novo leto 2024.

Evropsko srečanje mladih pripravlja Taizéjska skupnost v sodelovanju z lokalnimi Cerkvami in s podporo mesta Ljubljana. Namen srečanja je mlade spodbuditi, da poživijo svoje duhovno življenje ter postanejo nosilci miru, sprave in solidarnosti. Več informacij o srečanju in gostiteljskih družinah najdete v priponki in na spletni strani https://taizeljubljana.si/.

Tudi v naši župniji Vrhnika bomo gostili romarje. Da bodo toplo sprejeti in nas bodo lahko res spoznali, je pomembno, da jim odpremo ne le vrata v naš dom, temveč tudi v naše srce.

Romarje stare med 18 in 35. let bomo na Vrhniki sprejeli 28. 12. S seboj prinesejo spalne vreče in podloge, zato ne zahtevajo več kot dva kvadratna metra za 4 nočitve, 4 zajtrke in skupno kosilo na prvi novoletni dan. Zjutraj poteka program v župniji, popoldne pa v Ljubljani, tako da romarji gostitelje zapustijo okoli 8. ure zjutraj in se vračajo med 21. in 22. uro zvečer, seveda pa ste tudi gostitelji vabljeni, da se udeležite programa in molitev.

Če ste pripravljeni sprejeti dva ali več mladih udeležencev v svoj dom, do 3. 12. v župnišču na Vrhniki oddajte prijavni obrazec, ki ga najdete:

Veseli bomo vsakega, ki bi rad pomagal pri organizaciji programa v naši župniji in pomagal ustvariti to srečanje.

Za sodelovanje ali kakršnekoli informacije pa nas lahko kontaktirate na e-mail: taizevrhnika@gmail.com


Veselimo se srečanja z vami!

vrhniška Taize pripravljalna skupina



Oglejte si tudi