Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Gasilski vikend v Podlipi

Tako kot vsako leto, so se tudi letos naši najmlajši gasilci udejstvovali na različnih gasilskih tekmovanjih, redno obiskujejo gasilske vaje, spoznavali gasilsko opremo in uporabo le te. V znanju so se izkazali, kot najboljši v regiji in v kratkem jih čaka tudi državno tekmovanje v gasilskem kvizu. Za ves trud, smo se odločili, da jih nagradimo, hkrati pa jih želimo motivirati vnaprej, zato smo v našem društvu že drugič pripravili Gasilski vikend.

Tako je naš gasilski dom od 2. 6. do 4. 6. 2023, postal pravi dom za 37 mladih gasilcev in 5 mentorjev. Naš gasilski tabor smo začeli z dvigom zastave. Sledil je večer zabavnih gasilskih iger in odkrivanja novih talentov. Zvečer je bila dvorana gasilskega doma polna podlog za spanje, spalnih vreč in ne preveč zaspanih otrok. 


Naslednji dan smo odšli na Unec, na tekmovanje za pionirje. Naši mladinci so se ta dan preizkusili v vlogi mentorjev in pionirje spremljali na tekmovanju. Po tekmovanju smo odšli v Pustolovski park Postojna. Najprej je sledilo učenje uporabe varnostnih pasov, kasneje pa so se otroci samostojno preizkusili v plezanju in premagovanju strahov pred višino. Večer smo zaključili z gasilskim filmom.

Zadnji dan letovanja je bil namenjen pospravljanju. Začeli smo z gasilsko telovadbo in tabor zaključili z spustom zastave in odhodom domov.

Lepo smo se imeli in komaj čakamo, da drugo leto ponovimo.

mentorji PGD Podlipa - Smrečje

Oglejte si tudi