Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Z GOZDARJEM V GOZD

V četrtek, 31. 5. 2018, je gozd postal učilnica, gozdar Janez Černec pa naš novi učitelj. Z gozdarjem smo v gozdu preživeli zanimivo učno uro. Gospodu Janezu se za zanimivo vodenje in veliko novega znanja zahvaljujemo. Več o dogodku so zapisali tretješolci sami.


Zjutraj, ko smo prišli v šolo, smo najprej pojedli malico. Po koncu malice smo se obuli, oblekli in se odpravili pred šolo. Tam smo se zaščitili pred klopi. Ko smo bili zaščiteni, smo se odpravili na Gorico, kjer nam je gozdar povedal veliko zanimivih stvari. Odpravili smo se tudi na ogled gozda. Videli smo veliko različnih dreves. Po ogledu gozda smo se odpravili v razred, kjer smo nadaljevali s poukom.

Zapomnila sem si, kako lahko prešteješ, koliko je drevo staro in kako se drevo zaščiti pred nevarnostmi.

Ema Krajnc, 3. a

 

Šli smo v gozd. Tam smo videli dlake divje svinje. Jedel sem smolo. Dobil sem 5. Ugotovil sem, da ni pametno uvažati rastlin in živali. Zdaj poznam razlike med smreko in jelko. Videl sem jajčka in hrošča. Bilo je fajn.

Jan Kropec, 3. a

 

V četrtek, 31. 5. 2018, smo šli z gozdarjem v gozd. Med potjo smo se ustavili in pogovarjali o drevesih. Gozdar nam je razlagal o različnih drevesih in boleznih. Ustavili smo se pri hrastu. Gozdar nam je razložil, kako vedo, koliko je staro drevo, ne da bi ga posekali. Nato smo šli k bukvi in smo si ogledali njen plod. Potem smo šli h kostanju in smo se pogovarjali o njem. Pri smreki in jelki smo se pogovarjali o njiju in ju primerjali. Razlike med smreko in jelko so:  pri smreki storž visi, pri jelki je navzgor, razlikujeta se po iglicah, storž pri jelki na drevesu razpade. Potem smo prišli do gozdne kopalnice, kjer se divje svinje kopajo, in videli smo, na katerem drevesu se praskajo.

Marcel Semprimožnik, 3. a

 

 Zjutraj sem se zbudil in odšel v šolo. Odšli smo na Gorico in videli smo gozdarja. Pogovarjali smo se o rastlinah. Potem smo odšli v gozd. Videl sem veliko dreves in rastlin. Naučil sem se, kako lahko izveš, koliko je staro drevo. Ogledali smo si veliko dreves, na primer:  jelko, hrast, smreko … Potem smo hodili po gozdu in prišli na travnik. Na listih bukve so bile ličinke. Nato smo odšli nazaj v šolo.

Zelo sem užival. Gozdar nam je povedal razlike med jelko in smreko.

Max Radulj, 3. a

 

V četrtek, 31. 5. 2018, smo bili z gozdarjem v gozdu. Gozdar nam je razkazal gozd in nam povedal različne stvari o drevesih. Povedal nam je, da je najstarejšo drevo na svetu staro 8.000 let. Šli smo po celem gozdu in si ogledovali drevesa in rastline. Pokazal nam je smreke, jelke, bukve, hraste in še veliko drugih. Naučil sem se, da so drevesa zanimiva in da so drevesa največje tovarne kisika.

Miha Turk, 3. a

 

 

V četrtek smo šli z gozdarjem v gozd. Nekaj časa  smo se pogovarjali o drevesih. Ustavili smo se pri hrastu. Tam so rastli  mali hrasti. Potem smo šli do bukve. Pri smreki nam je gospod gozdar pokazal razliko med smreko in jelko. Nato smo šli  do gozdne kopalnice. Bilo mi je všeč.

Petja Toman, 3. a

Oglejte si tudi