Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

V okviru projekta Head in the clouds smo se po nova znanja odpravili v Grčijo

Učiteljice Osnovne šole Vransko-Tabor smo se podale že na 5. izmenjavo v okviru mednarodnega projekta Erasmus plus z naslovom Head in the clouds, ki se z letošnjim šolskim letom tudi zaključuje. Tokratne izmenjave smo se udeležile korodinatorICa projekta Maja Jerman ter članici projektnega tima Klavdija Kropec in Polona Vodičar.

Peta izmenjava je potekala v Grčiji, natančneje v mestu Larissa, kjer smo se projektni timi sodelujočih šol zbrali in kovali načrte za prihodnost in hkrati dokončanje našega projekta. Izmenjave so namenjene pregledovanju naših dosežkov in oblikovanju smernic za nadaljnje delo. Ob delovnih srečanjih pa učitelji spoznavamo šolske sisteme po Evropi, izmenjujemo mnenja, ideje, se učimo drug od drugega in s tem širimo naša strokovna obzorja.

Šola gostiteljica je bila šola v Verdikoussi, kjer so nam učenci, učitelji in vodstvo šole pripravili topel in prisrčen sprejem. Predstavili so nam njihove plese, pripravili naravoslovne poskuse in zaigrali igrico Dvanajst ujcev. Šola v Verdikoussi leži v vasi s približno 2000 prebivalcev, zato je šola majhna in za naše razmere slabo opremljena.

Ob zaključku druženja je vsak projektni tim ob šolskem vrtu posadil drevo in ga opremil z zastavo svoje države. Tako tam, od 17. 10. 2017 dalje, raste osem novih dreves.

Preživeti dnevi v Verdikoussi in sami Grčiji nam bodo zagotovo ostali v lepem spominu. Teden je bil nepozaben, poln novih idej, ki jih bomo v okviru projekta uresničevali na Osnovni šoli Vransko-Tabor v tem šolskem letu.

In kakšni so naši načrti? Do naslednjega srečanja se bomo ukvarjali z vremenom in umetnostjo, iskali bomo slovenske umetnike, ki so ustvarjali na našo temo, hkrati pa bomo spoznavali umetnike tujih držav, ki sodelujejo v projektu. Raziskovali bomo tudi vpliv in posledice vremena na naše zdravje.

Čaka nas še ogromno dela, ki pa ga bomo zagotovo opravili z navdušenjem.


Maja Jerman, Klavdija Kropec, Polona Vodičar

Oglejte si tudi