Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
5°C
-2°C
Deli
2603

Tretješolci so se vozili

V četrtek, 4. 10. 2017, smo imeli učenci tretjih razredov Osnovne šole Vransko-Tabor tehniški dan, na katerem so učenci uživali v vožnji z vlakom in avtobusom ter se preizkušali v življenjskih situacijah, kot so nakupovanje vozovnic, rokovanje z denarjem, pogovarjanje s starejšimi. Več o dogodku si lahko preberete v spodnjih zapisih učencev.

V četrtek, 4. 10. 2017, smo imeli tehniški dan. Zjutraj smo se s šolskim prevozom odpeljali do Šempetra in počakali na lokalni avtobus. Nato smo si kupili vozovnice in se odpeljali do Celja. Pojedli smo malico in si šli ogledat železniško postajo. Tam smo si ogledali nadzorni stolp in vlak, ki je star skoraj 100 let. Po ogledu smo odšli na avtobusno postajo, kjer smo si ogledali perone. Na Avtobusni postaji Celje imajo kar 18 peronov, s katerih lahko potuješ v različne kraje po Sloveniji. S tretjega perona odpelje avtobus na Vransko. Ogledali smo si tudi tržnico. Branjevke in branjevci so na stojnicah prodajali sadje in zelenjavo ter različne pridelke in izdelke. Branjevce smo spraševali, kaj so po poklicu in kje je bilo pridelano sadje in zelenjava. Po ogledu smo odšli na železniško postajo, kjer smo si kupili vozovnice. Skoraj bi zamudili vlak, ki nas je peljal do Polzele. Na Polzeli nas je že čakal kombi, ki nas je peljal do šole. Ta dan sem se naučil veliko novega. Najbolj všeč mi je bila vožnja z vlakom.

Miha Turk, 3. a

 

Tretješolci smo imeli tehniški dan. Najprej smo se s kombijem pripeljali do Šempetra. Tam smo čakali na avtobusnem postajališču. Ko je pripeljal avtobus, smo vstopili in si sami kupili vozovnice. Pripeljali smo se do železniške postaje v Celju, na kateri smo pojedli malico. Ko smo pomalicali, smo se povzpeli na kontrolni stolp, kjer nam je prometnik povedal, kako delujejo vlaki. Nato smo si ogledali staro lokomotivo in železniške tire. Po ogledu smo odšli na avtobusno postajo. Ogledali smo si perone, čakalnico in vozni red. Odšli smo na tržnico, kjer smo branjevke in branjevce spraševali o njihovi hrani, od kod izvira, in o poklicih. Nato smo šli kupit vozovnice in se z vlakom odpeljali na Polzelo. Med vožnjo smo si ogledali strojevodjevo kabino. Na Polzeli smo izstopili. Tam smo videli manjšo postajo. Nato smo se s kombiji odpeljali nazaj v šolo.

Eva Učakar, 3. a

Prejšnji teden smo imeli tehniški dan. Zjutraj smo se odpravili s šolskim kombijem do Šempetra. V Šempetru smo počakali lokalni avtobus. Plačali smo polovično ceno vozovnice do Celja. V Celju smo si ogledali nadzorni stolp. Gospod nam je pokazal ploščo, kjer spremljajo vlake, govoril nam je o stari parni lokomotivi, ki je bila narejena v Avstriji, o potniških in tudi tovornih vlakih. Po ogledu smo odšli na avtobusno postajo in na tržnico. Na tržnici smo spraševali, iz katere države prodajajo sadje in zelenjavo. Ko smo končali, smo odšli na železniško postajo kupit vozovnice za vlak. Na vlaku smo se usedli na sedeže in vlak je odpeljal proti Polzeli. Videli smo prometnika. Med vožnjo smo si ogledali strojevodjevo kabino. Ko smo prispeli na Polzelo, nas je tam že čakal kombi in nas odpeljal na Vransko. Med vožnjo smo se pogovarjali.

Marcel Semprimožnik, 3. a

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!