Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

OBNOVIMO NAŠ PANET – DAN ZEMLJE V VRTCU VRANSKO

V četrtek, 22. aprila, smo v Vrtcu Vransko zaznamovali DAN ZEMLJE. Otroke skozi vse leto spodbujamo k razvijanju spoštljivega ter odgovornega odnosa  do narave ter k razumevanju pomena okoljske vzgoje.

Na ta dan pa jih še posebej opozorimo na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Otroke in starše nagovorimo k spremembam vedenja, ki bi našemu planetu prinesle kvalitetnejše življenje. V zadnjih 100 letih smo naš planet zelo obremenili, tako da so ogroženi vsi naravni procesi. Srečujemo se s klimatskimi spremembami, onesnaženjem tal, voda, oceanov, zraka, s krčenjem gozdov … Potrebne so spremembe – obnova planeta (https://zrsvn-varstvonarave.si/obnovimo-nas-planet-dan-zemlje-2021/).

Tudi v vrtcu se je vsak oddelek na svoj način o tej temi pogovarjal in z načrtovanimi dejavnostmi prispeval k odgovornejšemu odnosu do narave ter čistejšemu okolju.

Uredili smo malo in veliko vrtčevsko igrišče, grabili smo travo, sadili jagode, maline ter druge vrtnine, urejali in čistili smo gozdno igralnico, si ogledali čistilno napravo ter izvedli čistilne akcije v različne smeri Vranskega. Sodelovali smo tudi z Medgeneracijskim društvom Vransko in za malo Lano zbirali pločevinke.


Koordinatorici: Branka Hrastnik in Maja Gams    

Oglejte si tudi