Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
31°C
16°C
TOR.
30°C
17°C
1634

IGRIVI GOZD VRTCA VRANSKO

V Vrtcu Vransko se zavedamo lepot našega kraja, zato celo leto pridno raziskujemo gozdove, travnike, jame, potoke in hribe, ki nas obdajajo. Tudi naše prednostno področje vključuje opazovanje, raziskovanje narave ter razumevanje pomena okoljske vzgoje. V ta namen se še toliko bolj posvečamo raziskovanju okolja.

V Sloveniji praznujemo vsako leto konec maja teden gozdov. Zato smo v tednu od 24. do 30. maja 2021 v Vrtcu Vransko izvedli obogatitveno dejavnost na temo drugačnih, igrivih ter raznolikih dejavnosti v gozdu. Kaj vse smo počeli? Veliko …

Drevesom smo svojo naklonjenost izkazovali z objemanjem, šepetanjem lepih misli, zavijali smo jih v pisano blago ter jih krasili s pisanimi storži. Gozdu smo igrali razne dramatizacije, kot so Pisani metulj, Pod medvedovim dežnikom, Trije metulji, ter mu igrali na naravna glasbila. S pomočjo otrok smo si naredili skriti labirint, trim stezo, ustvarjali smo iz naravnih materialov na podlago, naredili smo si »tarzanke«, viseče mreže, taborni ogenj, izvajali jogo ter druge pestre dejavnosti.

Otroci so dandanes na vsakem koraku obdani in obremenjeni z raznimi mediji, zato je bivanje v naravi še toliko bolj pomembno tako za zdravje, psihično počutje kot za razvijanje ustvarjalnosti, pridobivanje fizične kondicije, spodbujanje radovednosti ter razvijanje empatije do narave. Na srečo ugotavljamo, da otroci v vrtcu zaenkrat še zelo radi preživljajo čas v naravi, torej je naša naloga, da jim to omogočamo v čim večji meri in jih k temu ves čas spodbujamo.

 

Branka Hrastnik in Maja Gams

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi