Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Bralna noč za četrtošolce

20. oktobra smo na naši šoli organizirali bralno noč za učence 4. razreda. Ker  smo v časih, ko se lahko družimo le učenci istega mehurčka, smo tokrat prespali samo učenci 4. b-razreda.

Učenci so se morali pred začetkom bralne noči seznaniti s knjigami Nataše Konc Lorenzutti z naslovi  Enajstnik, Kakšno drevo zraste iz mačka, Nisem smrklja ter Zvezek in brezvezek.

Bralne noči se je udeležilo 14 učencev.

Učenci so preizkusili svoje logično razmišljanje v kar dveh sobah pobega. Ena soba pobega se je odvijala v razredu, druga pa v knjižnici. V obeh sobah so morali učenci sodelovati skupaj in si pomagati, da so lahko našli pravo rešitev in se rešili iz zaprte učilnice oz. knjižnice.

Vmes so učenci  v skupinah pisali izmišljene zgodbe o hišnih ljubljenčkih. Učenci so izžrebali skupino, v kateri so potem zapisali zanimive prigode hišnih ljubljenčkov. Učenci so svoje zgodbe predstavili ter na koncu tudi glasovali za najbolj zanimivo zgodbo. Zmagala je zgodba Nika in kunec, ki so jo napisali Manca, Aljaž in Gaber.

Po končanih aktivnostih so učenci brali knjige po svoji izbiri na svojih pripravljenih posteljah ter na koncu zaspali ob zgodbi Nataše Konc Lorenzutti z naslovom Enajstnik.

 

Spodaj je zapisanih nekaj vtisov učencev:

Včeraj, 20. 10. 2021, smo imeli bralno noč. Najprej smo se v 4. a-razredu igrali sobo pobega. Iskati smo morali listke, jih sestaviti, da smo lahko rešili naloge in odklenili ključavnico. Nato smo v skupinah pisali zgodbice. Mi smo naši dali naslov Maček Muri. Zgodbico smo morali pripovedovati. Nato smo jedli in šli malo ven.

Laura

 

Včeraj smo imeli bralno noč. Najprej smo šli v sobo pobega, nato smo šli malo ven. Šli smo kar nekaj krogov okrog igrišča. Med potjo je prišel Miha. Potem smo šli v knjižnico, kjer smo si naredili postelje. Tudi tu smo imeli sobo pobega. V knjižnici je bila malo težja. Tu je bila koda 321, v prvi sobi pobega pa POAR. Potem smo se šli uredit in iskat eno knjigo za branje, ki smo jo brali na blazinah. Gospa Katja nam je prebrala zgodbico Enajstnik in nato smo zaspali.

Manca

 

V 4. a-razredu smo imeli prvo sobo pobega. V njej smo morali najti listke z nalogami. Tam mi je bilo najbolj všeč, da sem lahko vrtel ključavnico. Nato smo Jerca, Laura in jaz napisali zgodbico. Na žalost nismo zmagali. Nato smo jedli in šli na sprehod.

Bor

V sobi pobega smo zelo razmišljali, zelo smo bili aktivni. Pred spanjem smo brali. Zbudil sem se najprej ob 2.45. Imel sem se zelo fino.

Gaber


Katja Brezovnik

 

 

 

Oglejte si tudi