Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

URE PRAVLJIC MALO DRUGAČE

December je čas, ko že tradicionalno vabim mlajše učence na ure pravljic v šolsko knjižnico. Letos so te pravljice potekale malo drugače. K sodelovanju sem povabila učiteljico angleščine v 1. VIO, go. Lavro Končnik Perpar, in skupaj sva pripravili slovensko-angleško pravljico z naslovom Medenjaček.

Medenjaček je tradicionalna ameriška ljudska pravljica, ki je bila prvič izdana v 'St. Nicholas Magazine' (po naše Miklavževa revija) leta 1875. Sama zgodba pozna nešteto variacij in sodi v svetovno zakladnico klasičnih pripovedk. Zgodba je preprosta. Starka naredi medenjak, ga okrasi, medenjak pa oživi in ji pobegne. Za njim se poleg starke zapodijo še druge živali.

Mi smo našega Medenjačka lovili po celi knjižnici, kar skrival se nam je in za sabo puščal drobtine. Na koncu nam je pobegnil s premeteno lisico, ki ga je za zaključek pohrustala.

Zgodba je bila drugačna, kot smo je vajeni, saj konec ni bil srečen. Vseeno pa lahko kot iz vsake dobre zgodbe potegnemo nauk, ki uči, da otroci ne smejo zaupati neznancem.

Po zgodbi so učenci ponovili angleške besede in rešili naloge, ki so bile povezane s samo zgodbo.

 

Katja Brezovnik

Oglejte si tudi