Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Poletje v domu

 

Dva vroča poletna meseca sta že okoli. Še nekaj tednov vročine in že se nam bo počasi približala jesen. Nekako smo se prebili skozi vroče dni.  Hladili  smo se v senci in v ohlajenih prostorih doma, veliko pili in se izogibali vročemu soncu. Zgodaj dopoldne, ko še ni bilo tako hudo vroče, pa so nas obiskali kar številni obiskovalci, ki so nam krajšali in polepšali poletne dni. V juniju in juliju smo imeli kar nekaj dejavnosti, ki so bile dobro obiskane. Ustvarjali smo, imeli sladoledni dan, se pogovarjali, kako je potrebno ravnati, ko je vroče, veliko smo peli z Jernejem Piklom. Obiskale so nas tudi Ljudske pevke iz Šmartnega ob Dreti, Duo midva, Duo cancan. Veliko se je dogajalo. Res nam ni bilo dolgčas.  Dobili smo tudi obisk otrok, ki so preživljali dopoldneva na različnih delavnicah, ki jih je organiziralo Medgeneracijsko društvo. Tudi otroci, ki so obiskovali oratorij, so nas obiskali. Skupaj smo izvedli nekaj sproščenih in zanimivih delavnic, se sladkali in osvežili s sladoledom, ustvarili veliko lepih poletnih izdelkov.

Prvič je v domu nastopil tudi godalni trio. Predstavili so nam klasično glasbo, ki je bila za stanovalce nekoliko manj poznana, a zanimiva. Namen koncertov, ki so jih izvajali po vsej Sloveniji v različnih ustanovah, je bil, to vrsto glasbe, torej klasično glasbo, približati družbenim skupinam ljudi, ki s tovrstno glasbo nimajo stika. Ta projekt so poimenovali Glasba gre v svet. Godalni trio so sestavljali violinistka Manca Rupnik, Roberto Papi in Izak Hudnik.

Vsi si želimo, da tako pestro in živahno ostane  tudi v prihajajočih mesecih, da nam epidemija slučajno spet ne prekriža načrtov. Vsi polni upanja in pozitivnih misli se s svojimi načrti že selimo v jesenske dni in si želimo, da jih brez opuščanj in prilagoditev izvedemo.

Liljana Koban

Oglejte si tudi