Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Pomladno dogajanje v domu

V mesecu maju in začetku junija se je v domu kar precej dogajalo. Že dolgo časa ni bilo toliko aktivnosti, kjer smo se lahko družili in bili bolj kot ne brezskrbni. Na začetku maja smo zasadili naš vrt z rožami, ki smo si jih prislužili, ko smo dobili nagrado pri projektu oziroma nagradnem natečaju Od semena do krožnika. Stanovalki sta z največjim veseljem zelo lepo zasadili naše lonce  z rožami. Tedensko smo telovadili, se družili pri različnih aktivnostih za urjenje in ohranjanje spomina, obiskala nas je knjižničarka Valerija. V maju se nam je pridružil tudi Jernej Pikel, ki s stanovalci prepeva in igra na harmonika. V jesenskih mesecih bomo s stanovalci pripravili tudi krajši nastop našega pevskega zbora.  Izposodili smo si tudi voziček  Oldi za  preizkušnjo in testiranje njegove uporabnosti. Namenjen je nepokretnim stanovalcem, ki zaradi svoje bolezni in oviranosti ne morejo več na svež zrak in sonce.

Ob koncu meseca smo se odpravili na izlet. Odpeljali smo se v Stično, kjer smo si ogledali samostan in njegov muzej ter zeliščarsko lekarnico patra Simona Ašiča, kjer smo v zeliščnem vrtu popili kavo. Zatem smo se odpeljali do Domačije Grofije, kjer so nas pričakali z domačim aperitivom. Dobro smo se najedli in si ogledali njihovo kmetijo in živali. Imeli smo srečo z vremenom. Ni bilo ne prevroče ne prehladno.

V začetku junija pa smo organizirali piknik za naše stanovalce in njihove bližnje.  To je bil kar velik organizacijski projekt in ga ne bi izpeljali tako dobro, če ne bi dobro sodelovali, se podpirali in si bili v pomoč na vseh področjih. Stanovalci so se imeli po pripovedovanju odlično. Pohvalili so hrano, postrežbo, harmonikarja in vse osebje, ki je sodelovalo. Na pikniku je stanovalce in njihove svojce pozdravila direktorica doma. Prišel je tudi harmonikar Jože, ki je popestril cel dogodek. Ob koncu piknika smo imeli še torto, ki je bila namenjena vsem, ki so v prvi polovici leta praznovali svoj rojstni dan in ga zaradi vseh ukrepov nismo uspeli praznovati. Skratka, dogajanja je bilo veliko. Vsi smo bili prijetno utrujeni ob misli, da smo stanovalcem omogočili nekaj nepozabnega in prijetnega.  Vsi skupaj upamo, da se bo tako nadaljevalo in da ne bomo več prisiljeni v zaprtje in izolacijo zaradi koronavirusov. Korona nam je veliko odnesla, nas je pa tudi povezala in uspela, da smo navezali pristne in odprte odnose.

Liljana Koban in Anica Cencelj

Oglejte si tudi