Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
12°C
SRE.
22°C
9°C
Oceni objavo

Sneg je, glej, zunaj sneg je …

Kako lepo je to slišati, ko smo v udobju svojega doma in gledamo ples snežink. Povsem drugače pa je, ko je treba zapustiti cono udobja in stopiti na dvorišče. Nekateri, predvsem otroci in tisti, ki še hranijo otroka v sebi, so nad snegom navdušeni in ga izkoristijo za vse mogoče vragolije. Tisti, ki morajo v takšnih razmerah na pot po zasneženih pločnikih in cestah, pa v tem ne vidijo prav nič zabavnega.

Vsako leto je občina deležna kritik, da nas je sneg zopet presenetil, da ceste niso pravočasno očiščene, da pločniki in druge površine niso varne za uporabnike. Glede izvajanja zimske službe smo dolžni upoštevati Pravilnik o rednem vzdrževanju javnih cest. V našem glasilu Občinski informator je bil v novembrski številki objavljen seznam izvajalcev zimske službe, navedene so tudi njihove telefonske številke, na katere so dosegljivi v primeru težav. Lahko smo srečni in hvaležni, da imamo toliko ljudi, ki so prevzeli breme čiščenja občinskih cest in drugih površin, četudi s tem včasih ogrozijo svojo lastno varnost. A vsega ne morejo narediti naenkrat, ker je površin res veliko. Zato bodimo strpni in razumni ter k temu tudi sami kaj doprinesimo. Največ lahko storimo, če namesto pritoževanja primemo lopato v svoje roke in smo solidarni do soseda, starejšega, starša z otroškim vozičkom …

Ob tej priložnosti vas tudi vljudno vabim, da podate morebitne predloge in pripombe na Odlok o proračunu Občine Vransko za leto 2023 in Odlok o načinu opravljanja gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju občine Vransko, ki sta bila na zadnji seji občinskega sveta obravnavana v prvem branju in posredovana v 30-dnevno javno obravnavo.

Za konec pa še prav posebno povabilo. Vabim vas na 66. Vranski pustni karneval, ki bo v soboto, 18. 2. 2023, ob 14.00 v trgu Vransko. Popestrite ga s svojo prisotnostjo kot gledalci, še bolje pa našemljeni v povorki.


Želim vam vse dobro, tudi v zasneženih dneh.

Vaša županja

 

Oglejte si tudi