Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Energetska sanacija Osnovne šole Vransko–Tabor

Potem ko je Občina Vransko uspešno kandidirala na Javnem razpisu za sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo stavb v lasti lokalnih skupnosti in pridobila sredstva sofinanciranja, je projekt Energetske sanacije OŠ Vransko–Tabor s 1. julijem 2013 prešel v izvedbeno fazo.

Najugodnejši ponudnik po izvedenem postopku oddaje javnega naročila TIPO d. o. o. iz Ljubljane je, potem ko so učenci zapustili šolske klopi in odšli na zaslužene počitnice, pričel z gradbenimi deli.

 

V okviru investicije se bodo izvedli: dodatna izolacija zunanjih sten in notranje stropne konstrukcije, posodobitev ogrevalnega sistema in energetsko učinkovita razsvetljava. Najpomembnejši vidik investicije je izboljšanje toplotnih karakteristik stavbe, s tem pa prihranek pri porabi energentov ter izboljšanje učnega okolja.

 

Po terminskem načrtu bodo investicijska dela zaključena do konca šolskih počitnic, tako da učni proces zaradi energetske sanacije šolske stavbe ne bo bistveno moten. Vrednost investicije, ki jo iz Kohezijskega sklada delno sofinancira Evropska unija, znaša 208.706,61 evrov. 

Oglejte si tudi