Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Prijava škode na kmetijskih pridelkih po suši 2013

Na podlagi 7. in 54. člena Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode (Ur. l. RS, št. 67/03 in 79/04) je Uprava RS za zaščito in reševanje sprejela sklep o predhodni oceni škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše 2013. Vsi oškodovanci, ki imate večje površine od 1 ha primerljivih površin lahko prijavite škodo po suši 2013.

 

1. Škodo po suši lahko prijavite na občini do 25. 9. 2013 v času uradnih ur.

2. Pri prijavi morete imeti zbirno vlogo za subvencije 2013 in zavarovalne police v primeru, da imate pridelek zavarovan.

3. Obrazec za oceno škode po suši 2013 boste prejeli ob sami prijavi.


Obvestilo za oddajo vloge za odpis prispevkov na DURS

 

V skladu z Zakonom o pogojih, pod katerimi se kmetom zmanjšani ali odpisani prispevki štejejo za plačane – ZPKZ (Uradni list RS, št. 48/90 in 21/95) lahko kmetje, ki so bili oškodovani v elementarni nesreči (kamor sodi tudi suša) vložijo vlogo za znižanje ali odpis prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v roku 15 dni po dnevu nastanka nesreče.

 
1. Obrazec dobite na občini Vransko ob prijavi škode suše.
2. Izpolnjen obrazec lahko pošljete po pošti na Davčni urad Celje, oddate osebno v davčni pisarni Žalec ob ponedeljkih in sredah v času uradnih ur.
3. Za odpis prispevkov mora biti škoda tudi uradno ocenjena. DURS bo podatke o oceni škode pridobil sam s strani ministrstva pristojnega za kmetijstvo v kolikor oziroma ko bo popis škode izveden.

 

Župan Občine Vransko

Franc Sušnik

Oglejte si tudi