Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Vseslovenski projekt VARNO NA KOLESU 2017

Učenci 5. c-razreda iz Vojnika in 5. razreda iz Nove Cerkve smo se prijavili na projekt, ki je potekal na 280 šolah po vsej Sloveniji. Sodelovali smo v treh sklopih (Opazovanje šolskih poti, Didaktični pripomočki v prometu in Promocijsko gradivo Kolo v vsakdanjem življenju). Posamezni sklopi so bili zelo zahtevni, saj so morali sodelovati vsi učenci in njihovi starši. Vključili smo tudi lokalno skupnost, ki se je zelo dobro in dejavno odzvala na naše predloge. Poleg vsakega sklopa so bile še dodatne dejavnosti, ankete in veliko fotografiranja ter dokumentiranja. Na delovni sestanek, na katerem smo predstavili nevarne točke in predloge za izboljšanje, smo povabili predsednika Sveta za preventivo v prometu občine Vojnik gospoda Slavka Jezernika in člana strokovne komisije gospoda Albina Ojstrška. Urediti smo si morali kolesarski kotiček, hodili smo po vaških poteh in iskali nevarne točke na poti v šolo. V KS Nova Cerkev smo uspešno postavili nekaj ogledal in obnovili talne cestne označbe.


Regijska prireditev je bila na OŠ Polzela, kjer so nam pripravili lep program in ob odhodu tudi kolesarski poligon ter razgovor s policisti.

Učenci 5. razreda Nova Cerkev smo dosegli 1. mesto in postali regijski zmagovalci. S tem smo se uvrstili na sklepno prireditev v Ljubljano, ki bo potekala 25. maja v Koloseju. Veselimo se zmage in seveda držimo pesti še za prihodnje uspehe.

 

Tekst in foto: Petra Ofentavšek

Oglejte si tudi