Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Vroče dlani in pospešen utrip

Ni bolezen niti policijsko poročilo. Dogajalo se je 5. marca 2017 v dvorani OŠ A. Bezenška na Frankolovem pod naslovom 26. koncert narodno-zabavnih ansamblov Ostanimo prijatelji v organizaciji Prosvetnega društva A. Bezenšek Frankolovo.
Polno dvorano obiskovalcev je navduševalo 8 slovenskih ansamblov: Utrip, Stil, Vokalna skupina M.J.A.V., Murni, Banovšek, Sekstakord, Klateži in Veseli Begunjčani. Pod skupni imenovalec nastopajočih lahko brez dvoma zapišemo, da glasbeno poslanstvo zelo dobro obvladajo. Vse to je nadgradil še gost prireditve, ansambel Die Mooskirchner iz sosednje Avstrije, stand up komik Aleš Novak pa je s svojim pogledom na svet dvorano iz srca nasmejal. Rdečo nit prireditve o ljubezni in prijateljstvu je spretno prepletala moderatorka Alja Tihle Hren. Zadovoljno občinstvo je dokaz, da je imel vodja projekta, Tone Gregorc, pri izbiri ansamblov zelo srečno roko. Za piko na i je Avsenikova »Ostanimo prijatelji« v skupni izvedbi Begunjčanov in Mooskirchnerjev prebudila malo nostalgije po očetu narodno-zabavne glasbe. Obiskovalci so dobili obilno porcijo glasbenih užitkov, ki so jih nagrajevali z bučnim ploskanjem in zapuščali dvorano z vročimi dlanmi. Sproščeno ozračje je navdušilo tudi župana Branka Petreta, ki je pohvalno nagovoril celoten avditorij in v hudomušnem smislu voščil nežnejšemu spolu za marčevske praznike.


Da je organizator uspešno spravil pod streho tudi to prireditev, gre zahvala mnogim donatorjem in podpornikom društva, ki s prispevki iz leta v leto pripomorejo, da je prireditev na sceni že polnih 26 let. Predsednik društva Dušan Horvat pa je tisti motor, ki poganja članstvo, da se čim bolj polnoštevilno odzove pri pripravi in izvedbi prireditve.

 

Sonja Jakop
Foto: Dolfi Jakop

Oglejte si tudi