Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
15°C
-1°C
JUTRI
14°C
0°C
Deli

Srečanje starejših krajanov na Frankolovem

Mesec maj je pregovorno najlepši mesec. Za krajane Krajevne skupnosti Frankolovo je tudi mesec praznovanj, srečanj in druženj.

Frankolovo v tem mesecu praznuje svoj krajevni praznik. V okviru praznovanja se odvijajo različne prireditve in druženja, ki jih organizirajo naša društva in organizacije. Tudi srečanje starejših krajanov je tradicionalni dogodek, na katerega smo letos povabili skoraj 200 krajanov, starejših od 70 let. Našemu vabilu se je odzvalo 56 udeležencev, ki so prejeli priložnostna darilca od otrok Vrtca Mavrica Vojnik iz enote Frankolovo. 

Pred začetkom druženja je pater Branko Cestnik, kot vsa leta do zdaj, daroval sveto mašo za starejše krajane. Sledilo je tradicionalno druženje s pogostitvijo v Gostilni Turist in kratkim kulturnim programom, ki so ga s pesmijo, plesom in recitacijo izvedli učenci OŠ Antona Bezenška Frankolovo in otroci Vrtca Mavrica Vojnik iz enote Frankolovo s svojimi mentorji. Prisotne sta pozdravila predsednik krajevne skupnosti Dušan Horvat in župan Občine Vojnik Branko Petre. Ob prijetnem druženju smo poklepetali, izmenjali svoje občutke in videnja. Majhno pozornost smo namenili najstarejšemu prisotnemu krajanu Jožetu Gregorcu (85 let) in najstarejši krajanki Justini Fijavž (91 let) ter Emi Kroflič iz Dola pod Gojko, saj je na ta dan praznovala svoj 84. rojstni dan.

 

Zahvaljujemo se patru Branku Cestniku za darovano mašo, vsem nastopajočim ter Gostilni Turist za gostoljubje. Iskrena hvala tudi članicam Župnijskega Karitasa Frankolovo za pecivo. Organizatorji smo veseli vseh, ki so se udeležili letošnjega srečanja v upanju, da se naslednje leto ob enaki priložnosti zopet zberemo.

 

Tekst: Krajevna skupnost Frankolovo in Župnijski Karitas Frankolovo

Foto: Ines Novak

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!