Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Janja Belej o delu MPZ Nova Cerkev

Moški pevski zbor iz Nove Cerkve uspešno nadaljuje svoje poslanstvo pod novim vodstvom. Jeseni leta 2014 je naloge umetniškega vodje in dirigenta prevzela mlada Janja Belej, ki na Pedagoški fakulteti v Mariboru zaključuje študij glasbe na magistrski stopnji.

Moški pevski zbor sestavljajo predvsem starejši pevci, ki pojejo v zboru že dolga leta. Vseh pevcev je 27. Želijo si pomladitve zbora, zato vabijo vse krajane, ki imajo posluh in veselje do zborovskega petja, da se jim pridružijo. Janja Belej si želi, da predstavijo tudi sodobne slovenske avtorje in obnovljene stare, slovenske ljudske pesmi. V letošnji sezoni se bodo predstavili s štirimi novimi slovenskimi avtorji. Janja izhaja iz glasbene družine, igra klavir, študirala je solo petje in je profesorica glasbe. Poleg magistrskega študija in vodenja Moškega pevskega zbora vodi tudi sestav Kolorina iz Vojnika.

Zbor nastopa na krajevnih in občinskih prireditvah, Območni reviji pevskih zborov v Celju, Srečanju pevskih zborov Občine Vojnik in Dobrna, sodeluje na koncertih z zbori iz občine, na komemoracijah, pogrebih in vsako prvo nedeljo pri maši v Novi Cerkvi. Pri vodenju zbora občasno še vedno pomaga prejšnji umetniški vodja Peter Selčan. Zelo odmeven je njihov vsakoletni koncert. Predsednik zbora Rok Kadilnik vodi njihovo dokumentacijo, ureja nastope in koncerte, izlete. Član zbora je od leta 2004. V imenu pevcev se zahvaljuje za naklonjenost in vsakoletno denarno pomoč Občini Vojnik, saj je zato delovanje zbora lažje.

V naslednjih mesecih čaka člane KUD Nova Cerkev obdobje spremembe vodstva. Želijo si, da ostanejo složni, da opravljajo svoje pevsko poslanstvo v urejenih društvenih razmerah. Pevcem želim veliko osebnega zadovoljstva pri petju in lepih nastopov.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi