Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Nina Kitek – evropska podprvakinja v kikboksingu

Nina Kitek – evropska podprvakinja v kikboksingu in dvakrat bronasta na evropskem prvenstvu v taekwondoju
Evropsko prvenstvo v kikboksingu, Györ, Madžarska

 

Med 23. 8. in 1. 9. 2019 je bilo v Györu na Madžarskem evropsko prvenstvo v kikboksingu, ki se ga je udeležilo skoraj 2000 tekmovalcev iz 42 držav. Kot članica slovenske reprezentance se je prvenstva udeležila tudi članica celjskega Hyonga Nina Kitek, ki je Slovenijo zastopala kot starejša kadetinja v light contactu do 55 kg. V osmini finala je s predčasno prekinitvijo borbe premagala borko iz Slovaške, v četrtfinalu je prav tako s predčasno prekinitvijo borbe premagala borko iz Italije, v polfinalu je Nina premagala domačo borko. V finalu jo je v napeti borbi premagala borka iz Nemčije. 

 

Evropsko prvenstvo v taekwondoju ITF, Sarajevo, Bosna in Hercegovina  

 

V Sarajevu je bilo med 10. in 13. 10. 2019 evropsko prvenstvo v taekwondoju ITF, ki so se ga udeležili tekmovalci iz 37 držav. Nina Kitek je v mladinski kategoriji zastopala Slovenijo v borbah posamično in borbah ekipno in osvojila dve bronasti medalji. V borbah posamično v kategoriji do 55 kg je v prvem krogu premagala tekmovalko iz Ukrajine, v osmini finala borko s Poljske, v četrtfinalu pa borko iz Rusije. V polfinalu se je borila s tekmovalko iz Nemčije. Po dveh rundah je bil rezultat izenačen, v podaljšku pa je izgubila in tako osvojila bronasto medaljo. 

 

Pod vodstvom klubskega in reprezentančnega trenerja Uroša Bernarda je slovenska mladinska reprezentanca zadnji dan evropskega prvenstva tekmovala v borbah ekipno. Poleg Nine so bile v ekipi njene klubske kolegice Alisa in Larisa Žagar Slemenšek in Maša Kenjalo ter Tyra Barada iz kluba Hwarang. V osmini finala so premagale domačo reprezentanco, v četrtfinalu pa premagale borke iz Anglije. V polfinalu so po težkih in izenačenih borbah izgubile proti reprezentanci Poljske in osvojile bronasto medaljo.

 

Za Nino je tako izjemno uspešno leto, saj je v letu 2019 v taekwondoju postala svetovna prvakinja v borbah ekipno, na evropskem prvenstvu pa med mladinkami osvojila bronasto medaljo v borbah posamično in borbah ekipno. V kikboksingu je osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu, osvojila zlato, srebrno in bronasto medaljo na tekmah svetovnega pokala, dve srebrni medalji na tekmah evropskega pokala in postala državna prvakinja v treh kategorijah.

 

Tekst in foto: Alen Kitek

 

 

Oglejte si tudi