Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Dnevnik Viva-tlonca (11. del)

71. DAN (sreda, 06. 04. 2021)

30 minut prej se zaradi prestavljene ure loviva, kdaj se dobiva.

"Ti kar pojdi še na malico, kot si si zamislil. Pa se dobiva ob 11.00, ta čas imam pa jaz še za pripravo dokumentov za tekoče dejavnosti."


Ura še niti ni 11.00, ko vstopim. Marjan že zrači hodnik.

"Zdravo, si že tukaj?" vprašam, ko stopim na hodnik. Hitim v trim sobo. Ta čas je Vojnik in vse njegovo pomladno cvetje v primežu ledenih oblin. Ledene rože so le prikaz igre naravnih zakonov. V želji, da so na naši strani, nikoli ne bomo pokazali sočasnih odzivov. Plod marelic, sliv in še kaj za kratke agrumov "tuti fruti" našega Karla pred očmi kopni. Kot gladina Kaspijskega morja, ki reže v dno.

V sobi pa ta čas kot metla premetavam noge sem in tja.


"Hej, Marjan. Usedi se na stol. Ogrevanje bova imela, tokrat malce drugače. Ko si že rekel, da veliko kolesariš, ta čas spustiva aerobni del. Nadomestil boš ta čas z krepkimi vajami za jedro telesa. Zdaj pa kar sedi."

Te vaje pravzaprav lahko opravi vsakdo. Gravitacijsko silo si, če si težak, toliko bolj podložiš. Sediš na robu stola. Opirajoč se za rob dviguješ boke v zib gor in nazaj dol, na stol. Ko porineš boke proti nebu, zajameš poln vdih in ko si pomagaš nazaj v sedeč položaj, izdihuješ. Boke zibaš tako visoko, da zmoreš opraviti vajo 10-krat. V tem položaju se skušaj opreti povsem s stegnjenimi rokami. Vselej si pomagaš s stisnjenim trebuhom.  Sčasoma ti bo uspelo preseliti moč rok v trebušno steno. Spodnji del trebuha, ki ima največkrat v tem času obloge čebulnih obročkov, pa bo vmes koprnel. Sčasoma z redno vadbo pa se poravnal.
 

//Vaje na blazinah na tleh: opravi vaje v čelni ravnini, vaje v bočni ravnini, vse 3-krat 10 trebušnih v obeh ravninah; na koncu se lotiva v počasni izvedbi 3-krat po 10 trebušnih v vrtljivi osi. Marjan izvaja to počasi, s pomočjo palice odpira roke in diha lahko zares polno. Vmes varujeva hrbet, da je telo kompaktno, z vajami ladjice. Še sam pulzira z pomočjo rok. Marjan obdrži fokus v položaju ladjice (predstavljaj si: noge in roke imaš v zraku).//


Uspeva še to razvlečeno uro priti do pulziranj z rokami in celo nogami. Vse to pomeni, da sva dobro ogrela mišice. Dodobra Marjan poprime utrjene "ABS". Uspešno sva pripeljala dvojni trening h kraju: še veslač in nato vstajanje z ene noge (korekcijske gume). Doza in pol sončnega pleteža je zdaj na pladnju.


"Se vidiva prihodnjič tak čas."


"Tako je. Tudi okoliščine se izboljšujejo. Smo odprti za dobre spremembe!"


Besedilo: Štefan Zabret

Oglejte si tudi