Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Dobre zgodbe, dobri ljudje ljudje in dobri predavatelji

»Za vse, ki jim ne zmanjka volje in časa ...« pravijo in vabijo na Ljudski univerzi Celje.
Na Ljudski univerzi Celje izvajajo številna formalna in neformalna izobraževanja, predavanja in izobraževalno-promocijske dogodke. Je hram dobrega počutja za vse člane družine, saj njihove aktivnosti nagovarjajo različne ciljne skupine od otrok, staršev, mladostnikov do upokojencev. Prav posebno pozornost pa namenjajo tudi ranljivim ciljnim skupinam. Izvajajo tudi brezplačni program osnovne šole za odrasle, ki je namenjena vsem, ki so dopolnili 15 let in niso dokončali rednega programa.

Če si želite potovati ali pa iščete zaposlitev v tujini pa vas pri tem ovira (ne)znanje tujega jezika, vam na Ljudski univerzi Celje ponujajo številne jezikovne tečaje, ki jih izvajajo kvalitetni predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami. Dodatna znanja si lahko pridobite tudi na področju šivanja, slikanja, računovodstva, javnega nastopanja ... Z Nacionalnimi poklicnimi kvalifikacijami pa si lahko povečate konkurenčnost na trgu dela.


Družinski center podpira tudi Občina Vojnik

Posebno mesto na Ljudski univerzi Celje ima Družinski center Ljudske univerze Celje, ki ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter je za uporabnike brezplačen. V okviru projekta potekajo različna brezplačna izobraževanja za starše, podporni skupini za starše mladostnikov in upokojence, organizirajo pa tudi brezplačno počitniško varstvo za otroke. Skupni interes sta v projektu našli tudi Občina Vojnik ter Ljudska univerza Celje, saj obe želita občanom ponuditi dostopna in kvalitetna izobraževanja za vse člane družine. V preteklem letu so v Vojniku izvedli delavnice Razvijanja odzivnega in senzibilnega starševstva, ki jih je vodila dr. Sara Jerebic. Odziv je bil zelo pozitiven, zato tudi za občane Vojnika načrtujejo nove delavnice v naslednjem šolskem letu.


Vseživljenjsko učenje

Znanje, ki ga osvojimo v šolskih klopeh dostikrat ne zadostuje znanju in spretnostim, ki jih od nas zahteva delovno mesto, zato je vseživljenjsko učenje tako pomembno. Za starejše od 45 let na Ljudski univerzi Celje ponujajo različne brezplačne tečaje za dvig kompetenc in večjo konkurenčnost na trgu dela. Že to jesen se lahko brezplačno udeležite tečaja Excel ali pa nadgradite svoje komunikacijske veščine na tečaju Javnega nastopanja. V oktobru pa bo zaživel tudi nov portal Aktivirajleta.si, ki bo nudil uporabne informacije s področja iskanja zaposlitve, aktualnih izobraževanj in novostih na trgu dela za starejše nad 50 let.


Sodelovanje z občino Vojnik

Da je v sodelovanju moč, verjamejo na Ljudski univerzi Celje, zato se tudi povezujejo z različnimi partnerji v domačih in tujih projektih. Dobra praksa sodelovanja se je izkazala tudi pri povezovanju s Knjižnico Vojnik, ki jim je zagotovila prostore za namen izvajanja delavnic uporaba pametnih telefonov ter računalnikov. Sodelovali so tudi z društvom Most mladih, s katerimi so pripravili brezplačna predavanja za starše in tečaj nemščine. V Vojniku pa so organizirali tudi tečaj slovenščine za albansko govoreče ženske. V oktobru pripravljajo nov 20-urni tečaj komunikacije in javnega nastopanja z mag. Marijano Kolenko, pri organizaciji pa bo sodelovalo društvo Most mladih.Na Ljudski univerzi Celje poudarjajo, da je univerza prostor za vse, ki si želijo pridobiti nova znanja, nadgraditi obstoječa ali si želijo enostavno pridobiti informacije za iskanje najboljših možnih rešitev na področju osebne ali službene rasti.


Več informacij: Tel.: 03 428 67 50, E-mail: info@lu-celje.si, Facebook: Ljudska univerza Celje

Tekst: Klara Podergajs

Foto: Ljudska univerza Celje

 

 

Oglejte si tudi