Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
9°C
ČET.
20°C
11°C
Oceni objavo

Pri nas se dogaja

Obisk Planice
Pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav smo devetošolci, osmošolci ter nekaj sedmošolcev v četrtek, 23. 3. 2017, zelo zgodaj odšli v Planico na ogled treninga ter kvalifikacij za petkovo tekmo. Ogled smučarskih skokov v živo je prav posebna izkušnja. Spoznali smo svoje smučarske skakalce in ponosno navijali zanje. Nekaterim najvztrajnejšim je uspelo pridobiti tudi avtograme. V Planici sta bila čudovita vzdušje in energija. Ta dan nam bo zagotovo ostal v lepem spominu, za kar gre velika zahvala Zavarovalnici Triglav.

Ana Turk

Evropska vas
Naša šola že vrsto let sodeluje pri projektu Evropska vas. Glavni cilj projekta je spodbuditi medkulturno razumevanje, spoznavanje drugih narodov in držav ter hkrati spodbuditi zavedanje lastne kulturne identitete. Naša letošnja izbrana država je Italija. V sredo, 29. 3. 2017, smo imeli tehniški dan. Spoznavali smo Italijo. Učenci smo bili razdeljeni v različne delavnice, kjer smo peli, poslušali italijansko glasbo, plesali, spoznavali italijanske športnike, pekli pice, se učili italijanščine, izdelovali makete vulkanov in spoznavali dela italijanskih umetnikov. Ob koncu dneva smo se zbrali v telovadnici, predstavili svoje izdelke ter pripravili razstavo. Zelo nam je teknila italijanska pica. Na zanimiv način smo spoznali Italijo ter ugotovili, kako raznolika država je.

Ana Turk

 

Ekskurzija na avstrijsko Koroško
V sodelovanju z OŠ Pod Goro smo učenci izbirnega predmeta nemščine pod vodstvom profesorice Petre Jager Čakš v soboto, 22. 4. 2017, odšli na ekskurzijo v Avstrijo. Dan se je izvrstno začel, saj smo zajtrkovali čokolado v čokoladnici Zotter v mestu Riegersburg. Presenečeni smo bili nad različnimi okusi čokolade. Nato smo obiskali grad Riegersburg, kjer smo si ogledali predstavo z orli. V času kosila smo obiskali Mc'Donalds in se preizkusili v naročanju jedi v nemščini ter ugotovili, kako koristno je učenje tujih jezikov. Popoldne smo preživeli v Celovcu. Obiskali smo Minimundus in tako svet prehodili po dolgem in počez. Vse svetovne znamenitosti so pomanjšane v merilu 1 : 25. Imeli smo se odlično in upamo, da bomo podoben izlet še kdaj ponovili.

Eva Brecel
Foto: arhiv šole




Oglejte si tudi