Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Priznanje Matevža Haceta za Ivana Jezernika

Gasilska pot Ivana Jezernika se je začela daljnega leta 1964. V 55-letni karieri odličnega gasilca si je pridobil sloves izredno priznanega strokovnjaka prav na vseh področjih gasilskega delovanja. Vstop v društvo pri sedmih letih starosti je pomenil, da je ob starejših članih GD, družinskih članih in sovrstnikih hitro začel črpati znanje in srkati bogate osnove za svoje izjemno in redko videno gasilsko udejstvovanje v kasnejših letih. Njegovo napredovanje, ob vse boljšem poznavanju gasilskih veščin in ob prepoznavnem dejstvu, da je bil ob svojih toplih značajskih potezah vse bolj spoštovan tudi kot človek, je bilo skokovito.

Njegova marljivost in učljivost (ter s tem napredovanja znotraj slovenskega prostora) sta bila dva tehtna razloga, da so ga vodstva in organizatorji tekmovanj hitro prepoznali kot poštenega, sposobnega in tako iskanega svetovalca, predavatelja in sodnika pri različnih kategorijah in drugih vsebinah gasilskih dejavnosti. Njegove uspešne in korektne nastope je bilo mogoče videti od različnega društvenega dela do sojenja in vodenja slovenskih ekip na gasilskih olimpijadah. Njegovo praktično delo, povezano s človekoljubnostjo, je pustilo mnoge pozitivne posledice tudi pri vzgoji in izobraževanju mladih, saj so se ekipe pod njegovim mentorstvom uspešno udeleževale tudi najvišjih državnih tekmovanj kot tudi mnogih olimpijad. Najvišja prepoznavnost njegovega dela so zagotovo pozitiven odnos in pristop, pošten način razmišljanja in privlačen stik s sogovorniki. Pomembno je tudi to, da bogate palete svojega znanja ni ljubosumno čuval zase ali za svoje društvo, ampak jo je nesebično in nevsiljivo delil z vsemi, ki so ga za to prosili ali jo potrebovali. In kot se za pravega gasilca tudi spodobi!

 

Potrditev njegovega vsestransko angažiranega dela je prepoznala tudi lokalna skupnost in mu podelila najvišje priznanje Občine Vojnik – zlati občinski grb. Za resnično vsakodnevno vpetost v živobarvno paleto gasilskega prostovoljstva in družbenega dela je priznanje Matevža Haceta vsaj delna, a vseeno velika zahvala in potrditev njegovega dela.

 

Tekst: Benedikt Podergajs, GZ Vojnik-Dobrna

Foto: lastni arhiv

 

Oglejte si tudi