Oceni objavo

Povabilo h kreativnemu sodelovanju – izdelavi knjigobežnic

Občina Vojnik skupaj z Osrednjo knjižnico Celje, v okviru projekta Rad te imam, Vojnik, vljudno vabi k sodelovanju, katerega namen je povezovanje in druženje članov naše skupnosti. Zakaj nas ne bi povezovalo tudi branje? “Veliko malih stvari obstaja, ki povzročijo, da tvoj svet raste. Ljubezen do knjig je najboljša izmed njih.” Jacqueline Kennedy

Ste kreativni, radi berete? Radi oblikujete, sestavljate in ustvarjate? Potem vas vljudno vabimo, da nam pomagate postaviti knjigobežnice na območju občine Vojnik. Vi poskrbite za izvirno knjigobežnico, mi pa bomo poskrbeli za postavitev, lokacijo in da bodo knjigobežnice ves čas polne zanimivih knjig.

Knjigobežnice so majhne hiške, izdelane iz različnih materialov in so namenjene izmenjavi knjig. Hiške so lahko vseh oblik in zmernih velikosti, izdelane iz različnih materialov.
So odlično orodje za povezovanje in druženje članov naše skupnosti ob knjigah in branju. Namenjene so predvsem ljubiteljem knjig, obiskovalcem, mladostnikom, članom društev ipd. Zelo pomembno je, da so knjige v knjigobežnici na varnem pred vlago. Za lažjo predstavo prilagamo nekaj fotografij. Mogoče pobrskate po naši zakladnici kulturne dediščine in najdete kakšne zanimive vzorce, značilne materiale … bodite ustvarjalni.

Izdelane knjigobežnice bomo skupaj z Osrednjo knjižnico Celje in posamezniki napolnili s knjigami. Knjigobežnice delujejo tako, da vanjo prinesete knjige, ki ste jih že prebrali, potem pa vsakdo lahko vašo knjigo brezplačno vzame, jo odnese domov in prebere, nato pa vrne nazaj v knjigobežnico. Lahko pa tja prinese drugo knjigo, ki je ne potrebuje več.

K sodelovanju vabimo šole, društva, podjetja in posameznike, ki imajo veselje do ustvarjanja in željo, da s svojim izdelkom popestrijo našo občino.

Vaš kreativni proces fotografirajte in slikovno gradivo posredujte na elektronski naslov: obcina@vojnik.si. Ob koncu vašega projekta na isti naslov pošljite dve fotografiji končane knjigobežnice in vaše podatke ter zapišite, kdo je pri nastajanju vašega izdelka sodeloval. V nadaljevanju bomo izdelovalca najbolj izvirne knjigobežnice objavili v občinskem glasilu, prav vsi sodelujoči pa boste prejeli majhno darilce. Vse knjigobežnice, ki bodo zaživele, bomo uvrstili na zemljevid knjigobežnic po Sloveniji.

Če boste imeli kakšno dodatno vprašanje, ga lahko naslovite na elektronski naslov petra@vojnik.si ali pokličete po tel. št. 03 78 00 647.

Rok za prijavo in izvedbo: petek, 7. junij 2024, do 12. ure.

Vabljeni k sodelovanju!

Občina Vojnik


Oglejte si tudi