Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Ivo Boscarol ostaja z nogami trdno na tleh, a s srcem v zraku

Večnamensko dvorano Podružnične osnovne šole Nova Cerkev so včeraj popoldan na povabilo vojniškega župana Branka Petreta in članov Kluba podjetnikov občine Vojnik napolnili podjetniki in obrtniki iz občine Vojnik.
Vabilu so se odzvali tudi predstavniki Območne obrtne zbornice Celje in Kluba podjetnikov Zlatorog Celje. Osrednji gost srečanja bil slovenski podjetnik in inovator Ivo Boscarol, ki je v prijetnem pogovoru z moderatorko Greto Kokot Rajkovič gostom predstavil svojo zanimivo podjetniško pot.

Ivo Boscarol je eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov in ustanovitelj ter dolgoletni direktor podjetja Pipistrel, ki izdeluje ultralahka letala. Je prejemnik nagrade Združenja eksperimentalnega letalstva August Raspet Award za izjemen doprinos k razvoju letalstva, nagrade Združenja Manager za življenjsko delo, ki velja za najvišjo poslovno nagrado v Sloveniji, tudi prejemnik častnega doktorata Univerze v Novi Gorici za izjemne znanstvene in strokovne dosežke na področju letalstva in podjetništva v Sloveniji ter mnogih drugih nagrad. Kljub temu ostaja z nogami trdno na tleh, a s srcem v zraku.

Zaupal nam je, da je temelj njegovega uspeha njegova ekipa, ki ji zaupa. Veliko dobrega sta mu na srce položila njegova starša, za katera pravi, da sta bila izjemno ljubeča. Privzgojila sta mu poštenje, spoštljiv odnos do dela in do soljudi. Na svoje podjetje gleda kot na družino, kjer veljajo vrednote, kot sta spoštovanje in odgovornost. Kljub različnim krizam je le te sprejel kot izziv, saj, kot sam pravi, brez izzivov ni napredka.

Pogovor smo sklenili z nastopom izvrstnih glasbenikov Urške Koželj in Matica Doklerja. Urška Koželj je magistrica profesorica športne vzgoje ter članica Šentjakobskega gledališča. Leta 2021 je prejela srebrno Linhartovo priznanje za 10-letno ustvarjanje na gledališkem področju. Leta 2013 se je z glavno vlogo Nade Frayer v muzikalu Uscana vas usmerila na področje muzikala, petja pa se je učila pri profesorici mag. Željki Predojević. Igrala je v muzikalih Mamma mia in Alpska saga.

Matic Dokler je tenorist, ki deluje pod mentorstvom Davorja Mikulića, poleg tega je tudi pianist, pisec poezije in vsestranski glasbenik, ki prihaja iz Vizor.

Ob prijetnem druženju in kulinaričnih dobrotah izletniške kmetije "Pri Marku" iz Nove Cerkve so gostje druženja določili, da ta način srečanja postane tradicionalen dogodek.

Vse, ki si želijo dodatnih podjetniških vsebin in izmenjav dobrih praks, vabijo, da se včlanite v Klub podjetnikov občine Vojnik, katerega predsednica je Branka Čretnik. Več o klubu najdete na povezavi: https://kpov.si/.

Vsem hvala za obisk in držimo se misli Iva Boscarola: »Ljudje smo ogledala: kar dobiš, to daš, in kar daš, to dobiš.«

 

Petra Pehar Žgajner

Foto: arhiv Občine Vojnik

Oglejte si tudi