Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Potrditev ljubezni, izrečene pred pol stoletja

Zakonca Kolar iz Bovš sta v soboto, 30. 12. 2017, v prelepi in veličastni cerkvi sv. Jerneja v Vojniku ponovno potrdila svojo ljubezen, izrečeno pred natanko pol stoletja.
Župnik Anton Perger je vodil zahvalno poročno mašo, kjer sta se zakonca Kolar spominjala vseh danih zaobljub, ki sta si jih kot mlada ženin in nevesta obljubila pred poročnim oltarjem že toliko let nazaj. Lepo je videti zakonca, ki sta skupaj prehodila toliko let. Poročna zaobljuba je nekaj tako zelo lepega, obenem pa prinaša veliko odgovornosti, prilagajanja, strpnosti, pomoči eden drugemu, velikih odločitev in še bi lahko naštevali. Življenje ne prizanaša, tako tudi že prehojena skupna pot zakoncev Kolar ni bila vedno posejana z rožicami, kajti bile so težave, bila je bolezen, pa vendarle so zmagali ljubezen, volja, pogum, pomoč in sodelovanje.


Z vero in ljubeznijo sta si krepila in ohranjala spoštovanje, kar je dandanes že skoraj redkost in na to sta lahko ponosna, obenem pa sta lahko tudi zgled in navdih mnogim parom. Tako zelo lepo je videti zakonca, ki se še vedno po toliko letih skupne poti razumeta, si stojita ob strani, se spoštujeta, si bogatita življenje s stvarmi, ki jih imata rada oba, se razdajata vnukom, si vzameta čas za prijatelje, pogovore … skratka eden z drugim se dobro počutita in rada sta skupaj. Dejstvo, ki za zakonca Kolar nedvomno drži, je, biti pošten in iskren.


Ob zaključku poročne slovesnosti v cerkvi sta se zakonca bogu zahvalila za toliko skupnih let. Želimo vama še veliko zdravih let preživetih skupaj in bogatenje vsakdana z lepimi in predvsem iskrenimi stvarmi, ki vaju osrečujejo!

 

Tekst: Dragica Jezernik
Foto: Renata Pečar

Oglejte si tudi