Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Cvetličarna Maja

Od konca oktobra 2017 je Vojnik bogatejši še za eno cvetličarno, ki poleg ponudbe rož in lončnic ponuja še pester darilni program. Lastnica Maja Kovač s partnerjem Petrom vidi še ogromno možnosti za izboljšave, dopolnitve in ustvarjalne ideje, kar pa so tudi njeni cilji za prihodnja leta.
»Odločitev za samostojno podjetniško pot ni bila lahka,« je povedala Maja, po poklicu sicer ekonomistka, vendar se je ob podpori in zaupanju v partnerja vseeno odločila in sprejela izziv. Majine prejšnje zaposlitve (poslovodkinja v drogeriji Tuš, vodja komercialistov na terenu), pridobivanje izkušenj iz ekonomije, pridobljeni certifikat iz aranžiranja, v ospredju pa ljubezen do ljudi in vsega lepega je nato združila in rodila se je njena istoimenska »Maja«. »Predvsem aranžiranje je tisto, kar me najbolj veseli in osrečuje, obenem pa sem ravno na tem področju lahko najbolj ustvarjalna,« dodaja Maja.

 

Cvetličarna, v bližini cerkve in nasproti pokopališča v Vojniku, je prijeten prostor, zelo lepo urejen in te ob vstopu očara s pisano paleto barv, ki krasijo notranjost, veliko je svežega rezanega cvetja, prikupnih aranžmajev, najdemo bogat okrasni darilni program (ročno izdelani uhani, zapestnice, leseni izdelki, keramični izdelki, miselne ročno izdelane table, ročno izdelane čestitke za razne slovesnosti in še in še izdelkov). »Stranke lahko izbirajo tudi med zelo pestro ponudbo sveč vseh vrst, tako namiznih kot nagrobnih, po zelo ugodnih cenah. Dodatna ponudba je izdelava žalne floristike ter brezplačna dostava, s čimer strankam resnično vsaj malo priskočimo na pomoč,« dodaja moja sogovornica. Največ idej se Maji porodi ob samem ustvarjanju; ena takih je bila izdelava božičnih jaslic iz testenin, predstavljenih na »Božičnem Vojniku«. Ker pa danes skoraj ne gre brez računalnika, Maja rada »pobrska« po spletu, kjer najde veliko zanimivih idej. Lastnica si želi v prihodnosti strankam ponuditi še več iz programa suhega cvetja, suhih aranžmajev, predvsem pa še bolj obogatiti darilni program. Maja poudari, da se želi s svojo ponudbo čim bolj približati krajanom, jim prisluhniti in vnesti v svoj prostor čim več novih, ustvarjalnih, domiselnih pa tudi cenovno dostopnih izdelkov.

 

Ob zaključku mi je sogovornica zaupala, da ima sicer zelo malo prostega časa, morda le za kakšen sprehod, je pa vsekakor človek mnogih idej, načrtov in vesela je, da se je odločila in sprejela izziv, v katerem resnično uživa. Nedvomno drži stari rek: »Kdor ima rad rože, ne misli slabo in ima rad ljudi!« To sem začutila ob obisku prijetne cvetličarne v Vojniku.

Tekst in foto: Dragica Jezernik

Oglejte si tudi