Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Picerija in kavarna Vojničanka

Slaba tri leta je minilo, kar je svoja vrata v središču Vojnika odprla slaščičarna Vojničanka. Melisa in Simon Kobola, ki sta se s hčerko Lejlo iz Ponikve pri Šentjurju preselila v Vojnik, takrat še nista vedela, kako bodo občani sprejeli njuno ponudbo. Tri leta po odprtju je slaščičarna, kljub vsem "koronskim" zapletom, zacvetela v tej meri, da sta se odločila ponudbo razširiti. Poleg napisa "Slaščičarna" se je nad vrati pojavil napis "Picerija in kavarna Vojničanka".
Občani smo težko pričakovali novo ponudbo hrane, saj je ta v širši okolici Vojnika zelo okrnjena. Ponudba hrane zajema več kot deset različnih vrst pic, hamburgerjev, burgerjev, sendvičev, solatnih krožnikov in bogatih žar plošč. Njihova posebnost je, da nobena jed ne vsebujejo svinjine. Vso hrano pripravljajo iz mesa, ki ga kupijo pri lokalnem kmetu. K stalni ponudbi slaščic so dodali tudi odlično domačo baklavo.

V Vojničanki sprejmejo več kot 60 gostov, potrudijo se tudi za zaključene družbe. Hrano lahko naročite tudi na dom. Pokličite na številko 070 779 470. Delovni čas kavarne je od torka do nedelje, od 7. do 22. ure (v soboto in nedeljo od 8. do 22. ure), picerija pa je odprta od torka do nedelje, od 10. do 22. ure. Hrano dostavljajo po Vojniku, Šmarjeti, Celju, Frankolovem in po Novi Cerkvi.

Kot pravijo, je najboljša reklama od ust do ust, vendar svojo dejavnost promovirajo tudi na radiu, spletni strani (www.picerija-vojnicanka.si) in na FB strani (Picerija in kavarna Vojničanka). Vabljeni k ogledu, večkrat pa objavijo tudi nagradne igre z bogatimi nagradami. V piceriji in kavarni Vojničanka vedo, da se za dobrim konjem dviga prah. Trudijo se in si želijo, da bi se novica o najboljših sladicah, picah, burgerjih in žaru slišala v sosednjo vas, o najboljših sendvičih, narejenih iz domačega kruha, pa še dlje.

Tekst: Nuša Lilija

Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi