Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

OŠ Vojnik – POŠ Šmartno

Tudi šolsko leto 2021/22 nam ni najbolj naklonjeno, saj smo še vedno omejeni zaradi koronavirusa. Kljub vsemu se na POŠ Šmartno v Rožni dolini trudimo, da nam je lepo, da pouk in dejavnosti potekajo čimbolj nemoteno. V tem letu smo tako izvedli že nekaj različnih dejavnosti, od katerih so nam nekatere še posebej ostale v spominu.

V veliko veselje nam je bilo, ko smo imeli v gosteh glasbenika Tomija Majcna, ki nam je svojim glasbenim znanjem in glasbenimi spretnostmi na različnih inštrumentih zelo popestril šolski dan. 

Decembra smo imeli obisk. Obiskala nas je pomočnica Božička, nas obdarila ter nam seveda zaželela vse dobro v prihajajočem letu. 

Zaradi razmer smo spletno novoletno prireditev za starše in krajane žal pripravili in objavili šele v januarju. Čeprav so bile želje izrečene malce kasneje, so bile iskrene in so prišle v domove naših sokrajanov.

Prvi teden v februarju smo namenili kulturi. Spoznali in ogledali smo si kulturne ustanove, obudili in poglobili znanje o našem največjem pesniku Francetu Prešernu in ob tem pripravili spletni prispevek.

Tudi letos nas narava ni obdarila s snegom, zato smo tudi letošnji zimski športni dan izvedli na drsališču v Celju. Nekateri so že prav spretni drsalci, drugim pa je svojo pomoč in strokovno znanje tudi letos nudila Anja Bratec Lesjak. Brez  poškodb in z nasmeški na obrazu smo zapustili drsališče ter dan končali na otroškem igrišču v mestnem parku.

V počitnice smo tudi letos stopili norčavo. Zadnji dan pred počitnicami v šolo niso prišli otroci in učiteljice, temveč pustne šeme. Oblečeni v svoje najljubše junake smo se sprehodili po kraju in si s petjem in preganjanjem zime prislužili bonbon. Na šolskem igrišču smo imeli veliko pustno rajanje. Poleg zabave so bili otroci navdušeni nad baloni, ki jih je učiteljica spretno oblikovala v rožo, kužka, srce ipd. Vsak otrok je dobil balon po svoji želji in ga odnesel domov.

Tekst in foto: Nuša Lilija, Milanka Kralj

Oglejte si tudi