Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Gradimo na dobrih medsebojnih odnosih

Življenje v Špesovem domu je pestro. Gradimo na dobrih medsebojnih odnosih, medgeneracijskem sodelovanju in med svoje stanovalce širimo dobro voljo in s tem tudi dobro počutje.
Kulturnemu prazniku tudi v Špesovem domu vsako leto namenimo posebno pozornost. Po navadi proslavo pripravimo v sodelovanju s katero izmed od osnovnih šol in za letošnji praznik so k nam prišli učenci Osnovne šole Antona Bezenška s Frankolovega, z njimi pa je prišla ravnateljica Marjana Šoš, ki je ob tej priložnosti prvič uradno obiskala naš dom. Pripravili smo medgeneracijsko proslavo, v kateri so skupaj nastopili učenci, tako z glasbenimi točkami kot z deklamacijami, svoje pa so dodali stanovalci z doživeto interpretacijo Prešernovih pesmi, nekateri od njih jih pomnijo še iz otroških let.

 

Letos je pust prišel zelo kmalu, zato smo se naslednji dan po kulturnem prazniku prelevili v maškare in pripravili tradicionalno rajanje, kjer smo našemljeni skupaj s stanovalci zaplesali in se posladkali s slastnimi krofi.

 

Žal smo s tem zaključili februarske prireditve, kajti prehladna obolenja so prispevala k temu, da smo za nekaj časa morali omejiti obiske in prekiniti vse skupinske aktivnosti. Zato pa bomo tiste, ki bi morali nastopiti na naših prireditvah v tem času, k sodelovanju z veseljem povabili v naslednjih mesecih.


Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi