Oceni objavo

Poletni utrip

Poletje je običajno čas počitnic in dopustov z možgani "na off" in z ohlajeno pijačko pod košato senco dreves. Letos za marsikoga žal ni bilo tako, saj je tudi naše kraje prizadela vremenska ujma. Vseeno pa aktivnosti Turističnega društva Nova Cerkev niso obtičale v slepi ulici.

Konec junija smo obeležili zaključek naših organiziranih pohodov, v katerih se “torkovci” odpravimo po obronkih naše slikovite Nove Cerkve. Zbrali smo se v dnevnem baru Stolec, kjer nam je vodja pohodov Marjan Krajnc podelil pohvale, Zvezdana Stolec pa nas je razveselila s priložnostnimi darilci. Žal testiranja vzdržljivosti zaradi vremenskih razmer ni bilo mogoče izvesti. Bili smo enotnega mnenja, da naša pohodniška druženja nadaljujemo – in to kar prvi torek v septembru, ob 18. uri. Čevlji so že uhojeni in pripravljeni na osvajanje novih kilometrov. Se že veselimo in vse navdušence pohodov vabimo v naše vrste.

Kot vsako leto so se najbolj aktivni člani TD udeležili tradicionalne etno prireditve Holcerija v Vitanju. Marjan Krajnc je izdelal figuri "jagra in gamsa", ki sta mimoidoče oz. mimovozeče na Fužinah nad cesto nekoč pozdravila na skalnatih špicah, vsak na svoji strani reke Hudinje. Pred časom je "jager" izginil neznano kam. "Želimo, da se vrne," so zapisali ustvarjalci teh likov, saj sta jager in gams predstavljala simbolično vstopno točko v Vitanje. Pa izstopno tudi, če te niso krepki fatje premikastili zaradi kakšne zale deklice.

Že kar tradicionalen je tudi ogled predstave Poletnega gledališča v Veliki Nedelji. Tokrat je okoli 25 članov TD uživalo in se do solz nasmejalo komediji "Dijaški dom za babice." Pijače in jedače je bilo v izobilju, saj so Prleki zelo dobri gostitelji.

Zakorakali smo v jesen, ki nas bo razvajala z nežnimi sončnimi žarki, s kostanji, z moštom in gobami, pa seveda s slikovitimi razgledi na mojstrsko pobarvano naravo. Vsaj verjamemo, da bo tako.

Tekst: Marija Sodin

Foto: arhiv društva

 

 

Oglejte si tudi