Oceni objavo

Pohod težjih invalidov MDDI Celje

Poletje je čas, ko ima sonček moč in nas vleče v naravo. Želimo se razgibati in poskrbeti za svoje zdravje. Medse smo povabili težje invalide in se skupaj s spremljevalci odpravili na pohod. Nekateri člani so bili med nami prvič, drugi pa se takih dejavnosti udeležujejo redno. Na srečanju smo najprej spregovorili o pomenu gibanja in o zdravem načinu prehranjevanja. Za osebe, ki so ovirane v hoji in se manj gibajo, je zdrav način prehrane še toliko bolj pomemben. Za začetek smo se ogreli z razteznimi vajami, si zmerili krvni tlak in sladkor ter se po zmogljivostih odpravili na pohod.

Eni pohodniki so se odpravili na Anski vrh, drugi pa čez park do visečega mostu. Med potjo smo se pogovarjali in izmenjali izkušnje. Nit naših pogovorov je bila tema, kaj lahko sami zase izboljšamo. Ugotovili smo, da nam manjka pristnega osebnega stika ob druženju, pogovorov in velikokrat tudi volje, da bi se odpraviti v naravo ali pa k prijateljem na obisk. Ob takih manjših skupinah je pogovor in razgovor še bolj izrazit, saj so teme izbrane po potrebi prisotnih.

Ob opazovanju narave, žuborenju Savinje in žvrgolenju ptic je bil pohod poln dobre volje in pozitivne energije, ki smo jo "deponirali" za dni, ko smo sami in morda tudi nerazpoloženi. Po vrnitvi na sedež društva smo ob malici klepetali in počakali skupino, ki je šla na daljši pohod. Polni lepih vtisov in dobre volje smo si obljubili, da srečanje kmalu ponovimo.

Tekst in foto: Dragica Mirnik

Oglejte si tudi