Oceni objavo

Jesenski pozdrav s Tončkove poti

Prekrasen jesenski dan je kar klical po tem, da gremo v naravo. In ravno na ta dan, bila je nedelja, 22. oktobra 2023, smo imeli v programu pohod po Tončkovi poti z 10 zvočnimi ptičjimi hišicami, ki smo jo naredili v čast profesorju, slavistu, čebelarju in stenografu Antonu Bezenšku, ob njegovi 160-letnici smrti.

Zbrali smo se pred OŠ Antona Bezenška Frankolovo, ki je poimenovana po njem in krenili po že znani poti. Pri njegovi rojstni hiši smo se malo okrepčali, nato pa krenili naprej proti Babniku, predsedniku Čebelarskega društva Vojnik, kjer tudi stoji zvočna hišica. Danica in Peter sta nas prijazno povabila na pecivo in kozarček in obenem pokazala novi čebelnjak, kjer bosta kmalu začela izvajati apiterapije. Ob sta namreč opravila tečaj za apiterapevta.

Pot nas je nato vodila mimo zidanice in cerkve v Črešnicah, nato pa naprej proti Rovam. Vmes so nas pogostili tudi pri Minki Čretnik, ki se nam je pridružila na poti. Pri Rihterju smo se ustavili in poslušali, kaj nam bodo povedali ptički v njihovi ptičji hišici o gozdnih prebivalcih. Tudi tukaj smo se okrepčali, da smo laže premagali breg do ceste v Bezenškovo Bukovje in pot končali pred OŠ Antona Bezenška, kjer smo jo tudi začeli.

Zadovoljni in dobre volje smo se poslovili, saj smo skupaj preživeli prijetno in aktivno nedeljsko popoldne in tako poskrbeli tudi za svoje zdravje.

Tekst in foto: Irma Blazinšek

Oglejte si tudi