Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje rodbine Vrisk

Vsakdo se je že zagotovo kdaj vprašal, kdo so njegovi predniki in kam segajo njegove družinske korenine. Priimek daje svojevrsten pečat naši osebnosti, globoko v sebi nosi zelo močan pomen ter razkriva človeka, čeprav se tega premalokrat zavedamo

Jure Pinter iz Arclina se je zato odločil, da razišče korenine svoje družine in naredi družinsko drevo rodbine Vrisk, katere sorodnik je tudi sam. Zanimivo raziskovanje in spoznavanje sorodnikov po vsej Sloveniji je tako bil povod za organizacijo prvega srečanja številčne rodbine.

 

Srečanje, ki se ga je udeležilo okrog 170 sorodnikov, je bilo v soboto, 29. septembra 2012, na igrišču v Vojniku, še prej pa so se zbrani udeležili svete maše v cerkvi svetega Jerneja v Vojniku. Bogat kulturni program so popestrili tudi mnogi sorodniki, pihalna godba in Kvintet Boruts Oberkreiner iz Avstrije pod vodstvom Boruta Pinterja ter trio Vrč. V družinskem drevesu Vriskovih je sicer 13 rodbin, v njem pa je mogoče našteti skupno kar 320 sorodnikov, ki prihajajo tudi iz drugih držav – Avstralije, Brazilije, Amerike, Dubaja, Hrvaške in Avstrije.

 

 

Tjaša Podergajs

Foto: Edi Fidler

 

Oglejte si tudi