Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Blagoslov kipa

V Psihiatrični bolnišnici Vojnik je bil 17. 1. 2013 slovesen blagoslov kipa Matere božje iz Fatime.
Blagoslov je opravil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek ob somaševanju tajnika Ivana Šumljaka in domačega župnika Antona Pergerja. Blagoslova so se udeležili predstavniki vodstva bolnišnice in Občine Vojnik. Bogoslužje so polepšali pevci cerkvenega moškega pevskega zbora pod vodstvom Marjana Adamiča.

Bolnišnična kapela je posvečena Mariji - zdravje bolnikov. Do sedaj kapela ni imela vidnega znamenja Božje matere. Ob 50-letnici psihiatrične dejavnosti v Psihiatrični bolnišnici Vojnik in 20-letnici samostojnosti ustanove smo se donatorji Danilo Bojanovič, Anica Lenart, Anica Podergajs in na žalost že pokojna Anica Kačičnik odločili, da po 66 letih znova nastanimo Marijin kip v kapelo. V bolnišnici je kapela z Marijinim kipom obstajala do leta 1946.

Kip ima posebno vrednost, saj je bil kupljen prav v mestu Fatima na Portugalskem. Z romarji vojniške župnije, ki jih je vodil župnik Anton Perger, je srečno pripotovala do Vojnika.

Pri ureditvi dokončne podobe je sodelovala tudi Občina Vojnik, za kar se ji poleg donatorjem iskreno zahvaljujemo. Zopet je dokazala, da je vedno odprta za sodelovanje in povezovanje za dobro vseh, da ji ni vseeno, kakšno je življenje za zidovi bolnišnice. Urejena kapela nam je v ponos, saj jo pogosto obiščejo tako naši občani kot ljudje iz drugih krajev.

Upamo da bo veliko bolnikov, ki se zateka v kapelo po duhovno tolažbo, našlo vero in upanje v novo življenje.   

Anica Podergajs

Oglejte si tudi