Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Od cvetne nedelje do velike noči

Člani Prostovoljnega društva Frankolovo že nekaj let pripravljamo obeleženje praznikov, kot sta cvetna nedelja in velika noč.
Priprave se začnejo že nekaj  tednov pred cvetno nedeljo, saj je potrebno pripraviti material za butari, ki se ju izdeluje zadnji teden pred cvetno nedeljo. Priprave za izdelavo butar in sama izdelava nam vzame veliko časa in energije, zato smo na butari zelo ponosni in se na cvetno nedeljo zberemo vsi, ki smo pri nabiranju materiala in sami izdelavi sodelovali. Že prej določimo člane, ki bodo butari odnesli do cerkve Sv. Jožefa na Frankolovo.

 

S tem pa se naše delo še ne konča, saj sledi še izdelava velikonočne pisanke. Tudi izdelava pisanke vzame veliko časa. Eden od članov pripravlja pisanko (osnutek, izdela in barva), ostali člani pa pripravimo še večje ali manjše detajle, ki so pomembni za izpeljavo projekta »Velikonočna pisanka«.

 

Pomoč in podporo pri izpeljavi projektov so nam nudili: Društvo Talon, OVTAR TRGOVINA d.o.o.(Sandi Ovtar), Jure Vovk, Harald Flis , Peter Strmecki, Branko Podgoršek - JACK,  Franci in Jožica Senegačnik, Vlado in Tatjana Pečovnik, Ančka Podgoršek, Olga Senegačnik, Janez Horvat, Gostišče TURIST in Dnevni bar JACK. Člani društva se vsem lepo zahvaljujemo in upamo na nadaljne sodelovanje.

 

Drago BRECL

Oglejte si tudi