Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

V razmišljanje: Se udeležiti letošnje čistilne akcije?

Pomlad počasi prihaja in z otoplitvijo se pokažejo v naravi posledice odmetavanja in odlaganja odpadkov. Za domače okolje poskrbimo vsi, skrb za skupne površine pa nas v večini ne zanima več. Zavedati se moramo, da za čiščenje javnih površin niso odgovorni samo javni delavci, temveč mi vsi. Seveda so ljudje, ki jim je za tudi to mar in se vsako leto vračajo na čistilne akcije. Žal moram napisati, da vedno eni in isti.

Na letošnjo čistilno akcijo ste vabljeni vsi, tudi tisti, ki se do zdaj še niste opogumili. Vzemite udeležbo na akciji kot rekreacijo, druženje in pomoč okolju. Verjemite, da je občutek po opravljenem delu lep, odnos do predelov, ki ste jih očistili, postane drugačen. Človek ima občutek, da je ta teren postal »njegov« in opazi vsako ponovno onesnaženje.

  • Kdaj: 7. aprila 2018 od 8. ure do 12. ure
  • Kdo? Vsi, ki vam je mar za naravo.
  • Organizator: Občina Vojnik in Krajevne skupnosti Frankolovo, Nova Cerkev in Vojnik
  • Kje? V Vojniku pred Občino Vojnik, v Novi Cerkvi, Socki in Lembergu pred gasilskim domom ter na Frankolovem pred KS Frankolovo

Organizirajte se v skupine po zaselkih, društvih, organizacijah, prijateljstvu … Na zbirnih mestih boste dobili rokavice in vreče, na koncu pa malico. Poskrbite za primerno obleko in obutev. Vse dodatne informacije boste prejeli na sedežu svoje KS.

Naj ta zgodnji poziv velja v razmislek. Najboljša je hitra odločitev. Naredite nekaj zase, za skupnost, kakovost življenja in ne na zadnje za naravo.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi