Oceni objavo

Občina Vojnik na poti do svoje prve Občinske celostne prometne strategije

Z veseljem obveščamo vse občane, da je Občina Vojnik začela izdelovati Občinsko celostno prometno strategijo Občine Vojnik (OCPS), strateškega dokumenta, ki bo oblikoval načrt za trajnostno, učinkovito in varno prometno omrežje v občini v naslednjih sedmih letih.

Cilj te strategije je zagotoviti celovit in trajnosten pristop k upravljanju prometa, ki bo izboljšal kakovost življenja prebivalcev, spodbujal gospodarsko rast ter varoval okolje in javno zdravje s spodbujanjem trajnostnih načinov potovanja, kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza in deljenje vožnje.

Izhajali bomo iz vizije, kar pomeni, da bomo aktivnosti usmerjali v ustvarjanje prijaznega življenjskega okolja, povezane in trajnostne skupnosti, kjer se ljudje lahko varno gibljejo in uživajo v visoki kakovosti življenja. OCPS bo vključevala analizo obstoječega stanja, identifikacijo izzivov in priložnosti ter predloge ukrepov za izboljšanje prometnega sistema v občini.

Ključni vidik procesa izdelave OCPS bo vključevanje javnosti, torej sodelovanje prebivalcev, lokalnih podjetij, strokovnjakov in drugih deležnikov. Občani boste imeli možnost izraziti svoje poglede, mnenja in predloge, kar bo omogočilo oblikovanje strategije, ki bo odražala potrebe in želje celotne skupnosti.

Vabimo vas, da se v čim večji meri vključujete v ta pomemben proces in aktivno sodelujete pri oblikovanju prihodnosti prometnega sistema v naši občini.

Več informacij o postopku izdelave OCPS in možnostih sodelovanja bo na voljo na spletni strani občine ter na javnih dogodkih, ki jih bomo organizirali v sklopu nadaljnjih aktivnosti.

Projekt izdelave Občinske celostne prometne strategije Občine Vojnik bo sofinanciran v okviru Javnega razpisa za sofinanciranje občinskih celostnih prometnih strategij (JR OCPS), ki se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji, prednostne naloge 5 »Trajnostna (čez)regionalna mobilnost in povezljivost«, specifičnega cilja RSO 3.2 »Razvoj in krepitev trajnostne, pametne in intermodalne nacionalne, regionalne in lokalne mobilnosti, odporne proti podnebnim spremembam, vključno z boljšim dostopom do omrežja TEN-T in čezmejno mobilnostjo.«

Izvajalec projekta je podjetje RCI – Razvojni center Inženiringi Celje, d. o. o.

Oglejte si tudi