Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Društvo Smetlika Zreče: Zahvala učencev OŠ Zreče

V četrtek 25.4.2024 smo se pridružile članice društva in z otroci preživele ustvarjalen dopoldan v prostorih šole. Pripravile smo pester program in otroke naučile ogromno koristnega; Program je zajemal 4 delavnice. Otroci so spoznali zdravilne rastline, ki jih najdemo v neposredni bližini. Naučili so se kako pravilno prijeti koprivo, da nas ne opeče. Pihali so milne mehurčke s pomočjo regratovih cvetov in skuhali smo čaj iz rmana, koprive in melise. Po skrivnem receptu so se naučili kuhati tudi koprivno juho.

V svoje lončke so si posejali tudi rukolo ( kar je razvidno iz risbice. N.R.) Otroci so se posladkali z  lešnikovim  in cvetličnim namazom. S kozarčkom sadnega smutija so nazdravili koncu dneva.

Učenci 2a, 2b in 2c razreda OŠ Zreče pa so se nam zahvalili z risbami. Vsebina risbic je iskrena in neposredna. Vse risbe bodo na ogled v prostorih društva .

Zahvala gre v prvi vrsti vsem udeleženkam pri kreativnih delavnicah v okviru dneva Zemlje za prispevek in čas, ki smo ga namenile otrokom.

 

Oglejte si tudi