Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Nove pridobitve na Frankolovem

Vodovod Beli Potok v KS Frankolovo

 

Od meseca decembra 2019 poteka izgradnja javnega vodovodnega sistema v naselju Beli Potok v KS Frankolovo v skupni dolžini 982,36 m. Vodovodne cevi so položene v celoti, izvaja se še sopolaganje/kabliranje elektro vodov in jaškov v dolžini 450 m. Nad naseljem je že zgrajen vodohran (VH Beli Potok) prostornine 15 m³, ki pa ga je treba še opremiti (črpalke, elektroinštalacije, keramika). 

Upamo, da bodo dela potekala še naprej v skladu s pogodbo in terminskim planom ter da se bodo lahko krajani čimprej priključili na javni vodovod.

 

Fekalna kanalizacija Dol pod Gojko

 

Za del naselja Dol pod Gojko smo v januarju 2020 pričeli z izgradnjo fekalne kanalizacije v dolžini pribl. 180 m. Po postopku zbiranja ponudb je najugodnejši ponudnik podjetje Brahigradnje, d. o. o., gradbena dela izvedel v višini 20.007,50 € brez DDV. Kanalizacija je zgrajena v celoti, pridobljeni so tudi projekti izvedbe in vsa dokazila. Po pridobitvi uporabnega dovoljena s strani Upravne enote Celje bomo dokumentacijo predali v upravljanje podjetju Vodovod-kanalizacija Celje, d. o. o., uporabniki pa se bodo lahko priključili na javni kanal.

 

Tekst in foto: Mateja Kozikar

Oglejte si tudi