Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

20. gasilska maša v Vojniku

V nedeljo, 6. maja 2012, je bila v cerkvi svetega Florjana v Vojniku dvajseta gasilska maša. Daroval jo je generalni vikar mariborske nadškofije Janez Lesnika. Pred mašo je blagoslovil obnovljen križ in obzidje pod cerkvijo ter stopnišče do cerkve.
Že dvajsetič so se zbrali gasilci GZ Vojnik - Dobrna, člani sosednjih društev in pobratenega društva Dragomlja vas na slovesni gasilski maši, ki je potekala v podružnični cerkvi svetega Florjana v Vojniku. Gasilci so se zbrali pred gasilskim domom v Vojniku, kjer jih je pozdravil domači predsednik Roman Kugler in predsednik GZ Vojnik - Dobrna Benedikt Podergajs.  V spremstvu Godbe na pihala Nova Cerkev  so odšli do cerkve. Tam jih je pozdravil generalni vikar mariborske nadškofije

Janez Lesnika, nato pa blagoslovil prenovljeno obzidje in versko znamenje, za katerega imata veliko zaslug ključarja Jože Suholežnik in Jože Grilec, ki sta ob sodelovanju župnika Antona Pergerja in z vsestranskim delom nekaterih domačinov poskrbela za obnovitev.

 

Gasilci so aktivno sodelovali pri sveti maši. V pridigi je Janez Lesnika poudaril, kako pomembno je delo gasilcev, ki v nesrečah pravzaprav prinašajo mir in pomoč ljudem, ki to potrebujejo. Pri sveti maši je somaševal Franc Brecl, sodeloval je tudi diakon Ivan Šumljak.

 

Vsem prisotnim gasilcem se je za sodelovanje zahvalil predsednik GZ. Obenem se je zahvalil vsem ljudem, ki so kakorkoli pomagali pri obnovi obzidja in stopnišča.

 

Po sveti maši so gasilci in ključarji pripravili agape in poskrbeli za prijetno druženje pred cerkvijo.

                                                                                                                                                   Milena Jurgec

Oglejte si tudi